Στα παρασκήνια του Φεστιβάλ Animasyros

Οι μαθητές λυκείου του LFHED από το ελληνικό και το γαλλικό τμήμα επιστρέφουν από τέσσερις έντονες ημέρες προβολών, συναντήσεων, και γυρισμάτων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Animasyros που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην Ερμούπολη, στο όμορφο νησί της Σύρου, στην καρδιά των Κυκλάδων.

Ήδη, πάνω στο πλοίο για τη Σύρο, οι μαθητές φρεσκάρανε τις γνώσεις τους για την κινηματογράφηση, την ηχογράφηση και το καδράρισμα, ώστε να είναι έτοιμοι για την πρώτη μέρα η οποία ήταν πλούσια σε συναντήςεις με σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες, διοργανωτές φεστιβάλ κ.λπ., τις οποίες και βιντεοσκοπήσανε.

Αυτές οι τέσσερις ημέρες στον κόσμο του κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων ήταν τόσο διδακτικές όσο και μαγικές. Οι μαθητές όχι μόνο ανακάλυψαν νέα εργαλεία αλλά απέκτησαν και δεξιότητες στον τομέα του κινηματογράφου και του βίντεο (καδράρισμα, ηχογράφηση,

συνέντευξεις, υποδοχή του κοινού κ.λπ.). Επίσης μπόρεσαν να επωφεληθούν από τις πολλές προβολές στο θέατρο Απόλλων, στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης και στην παραλία. Τέλος, αυτή η μικρή απόδραση ήταν η αφορμή για να επισκεφτούν το Μουσείο Βιομηχανίας, το δημαρχείο της Σύρου και την Άνω Σύρο.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους, ο κ. Bourgue, η κα Kamaras και ο κ. Lagos, επέστρεψαν γεμάτοι όμορφες εικόνες και έτοιμοι να ασχοληθούν μια ταινία μικρού μήκους για τα παρασκήνια αυτής της διοργάνωσης. Το βίντεο θα είναι έτοιμο σε λίγες εβδομάδες, αλλά στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε της φωτογραφίες!

Η συνεργασία με το Φεστιβάλ Animasyros θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες με εργαστήρια και σεμινάρια που θα διοργανωθούν στο LFHED.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές στο #ProjetAnimasyros (Twitter).

Σχετικές αναρτήσεις