Σχολική Σίτιση

Η σχολική ζωή είναι μία σημαντικότατη περίοδος για την εκμάθηση και εφαρμογή υγιεινών συμπεριφορών. Tα σχολικά γεύματα ουσιαστικά αποτελούν τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ποιότητα και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται στο σχολείο έχουν τεράστια επίδραση στην υγεία και την ευζωία των παιδιών.

Το Σχολικό Εστιατόριο είναι ένα χώρος με ιδιαίτερη σημασία και λειτουργεί ως φορέας προαγωγής της υγείας, προωθώντας ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Η υγιεινή διατροφή των παιδιών έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της σχολικής επίδοσης και την ενδυνάμωση της θετικής εικόνας για το σχολείο.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά (LFH ED) οφείλει να εξασφαλίζει τη συλλογική παροχή διατροφής και ποτών στους μαθητές που φιλοξενεί.

Η ώρα της σίτισης είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και αποτελεί μέρος της διαπαιδαγώγησης τους.

Οι Κανόνες Συμπεριφοράς στον χώρο του Εστιατορίου και της Καφετέριας πρέπει να τηρούνται από όλους τους μαθητές.

H οργάνωση των υπηρεσιών υπόκειται σε μια ετήσια εγκύκλιο που συντάσσεται με την εταιρεία παροχής σίτισης. 

Η Εγκύκλιος απευθύνεται στους γονείς των μαθητών για την έγκυρη ενημέρωση και διευκόλυνσή τους στην εγγραφή του παιδιού τους στην υπηρεσία σίτισης.

Για να δείτε τους κανόνες που αφορούν την σχολική σίτιση κάντε κλικ στο παρακάτω αρχείο 

 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Οι τιμές των μενού και των υπηρεσιών καθορίζονται για κάθε σχολικό έτος.

Τα μενού και οι υπηρεσίες καθορίζονται κάθε δίμηνο

Χώροι Σίτισης και Ωράρια Λειτουργίας
Το Σχολικό Εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο του LFH ED (Επίπεδο -1)  και λειτουργεί από τις 07.30 εώς τις 14.00.
Ο χώρος αποτελείται από την Αίθουσα Σίτισης,  την Αίθουσα Φαγητού Νηπίων, Αίθουσα Φαγητού Προσωπικού και το Γραφείο Σίτισης.
 
Προτείνει μενού και τα πιάτα ημέρας. Η προετοιμασία των γευμάτων γίνεται με άξονα τα εξής κριτήρια: ποικιλία, ισορροπία και σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών.
Ποτά ή συνοδευτικά σκευάσματα μπορούν να πωληθουν μόνο σε μαθητές  που που παίρνουν μενού ή πιάτο ημέρας και στους μαθητές του Δημοτικού.
 
Κάθε μαθητής του Maternelle (Νηπιαγωγείου) και του Primaire (Δημοτικού) έχει τη θέση του στον χώρο του Σχολικού Εστιατορίου.  Την ώρα της σίτισης στα τραπέζια βρίσκεται ήδη σερβιρισμένος ο δίσκος με το γεύμα του κάθε μαθητή. Οι μαθητές των τάξεων maternelle,  P.S.au CM2 του Γαλλικού τμήματος  που δεν καταναλώνουν το πιάτο ημέρας ή κάποιο μενού μπορούν να φάνε στο χώρο το γεύμα που έχει παρασκευασθεί από τις οικογένειές τους.
Οι μαθητές των όλων τάξεων Γυμνασίιου-Λυκείου και των δύο τμημάτων επιτρέπεται να μπαίνουν στον χώρο του εστιατορίου για να καταναλώσουνι ένα μενού ή ένα πιάτο της ημέρας, μαζί με άλλα τρόφιμα ή ποτά που πωλούνται ως συνοδευτικά.

Η Καφετέρια βρίσκεται στην ταράτσα του LFH ED και λειτουργεί από τις 07.30 εώς τις 15.00.
Περιλαμβάνει επίσης Υπαίθριο Χώρο.
Η πρόσβαση στην Καφετέρια γίνεται αποκλειστικά από τους μαθητές του College -Γυμνασίου και Lycée - Λυκείου.
Η καφετέρια δεν προσφέρει για πώληση προϊόντα που συνήθως σερβίρονται σε χώρους που ονομάζονται fast food ή καφετέρια. Σε κάθε περίπτωση, δεν παρέχει μενού ή πιάτα ημέρας.

Τα προϊόντα διατροφής που πωλούνται στην καφετέρια προετοιμάζονται στο χώρο της καφετέριας.