Νέο λογότυπο, νέα εποχή ...!
Νέο λογότυπο, νέα εποχή ...!

Στις αρχές του 2021, που σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της 40ης επετείου του LFHED, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το νέο μας λογότυπο.

Μινιμαλιστικό -σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στην γραφιστική-, μπλε -ένα χρώμα που είναι κοινό στο ελληνικό και το γαλλικό έθνος-, δίγλωσσο -σήμα της ελληνογαλλικής ταυτότητας της σχόλης μας-.

Τον Ιούνιο του 2020, ξεκινήσαμε τον διαγωνισμό λογότυπου στους μαθητές λυκείου, και του ελληνικού και του γαλλικού τμήματος.

1η φάση: Λάβαμε περίπου δέκα προτάσεις, και αναδείχθηκε μια νικήτρια: η Άννα Αργυριάδη, μαθήτρια της Α 'Λυκείου του Ελληνικού Τμήματος, η οποία και επιβραβεύτηκε από την διεύθυνση του σχολείου για το έργο της.

2η φάση: Στείλαμε την επιλογή μας σε έναν επαγγελματία γραφίστα, ο οποίος επεξεργάστηκε εκ νέου την πρόταση της μαθήτριας, και πρότεινε με την σειρά του τρεις παραλλαγές τις οποίες και υποβάλαμε σε εσωτερική ψηφοφορία (διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, μαθητές γυμνασίου και λυκείου και των δύο τμημάτων). Η διαφορά ανάμεσα στις ψήφους ήταν ελάχιστη, αλλά οι μαθητές ήταν περισσότεροι και αυτό έκανε την ψηφοφορία να γείρει προς την πρόταση του στρογγυλού λογότυπου.

3η φάση: Η ψηφοφορία προκάλεσε ενδιαφέρουσες αντιδράσεις, λάβαμε υπόψη τις παρατηρήσεις των συναδέλφων και των μαθητών, και ζητήσαμε από τον γραφίστα να ξανασχεδιάσει το λογότυπο που ψηφίστηκε για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που σας αποκαλύπτουμε σήμερα.

Είμαστε περήφανοι που σας παρουσιάζουμε το νέο μας λογότυπο, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, του προσωπικού, της διοίκησης, της ομάδας επικοινωνίας και των εξωτερικών συνεργατών.

Καλή χρονιά σε όλους! Χρόνια πολλά στο LFHED!

 

Σχετικές αναρτήσεις