«Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα »: η ταινία μικρού μήκους των μαθητών ιταλικών επιτέλους με υπότιτλους !
  • «Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα »: η ταινία μικρού μήκους των μαθητών ιταλικών επιτέλους με υπότιτλους !-0
  • «Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα »: η ταινία μικρού μήκους των μαθητών ιταλικών επιτέλους με υπότιτλους !-1
  • «Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα »: η ταινία μικρού μήκους των μαθητών ιταλικών επιτέλους με υπότιτλους !-2
  • «Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα »: η ταινία μικρού μήκους των μαθητών ιταλικών επιτέλους με υπότιτλους !-3

Οι μαθητές των ιταλικών της Β’ Λυκείου έθεσαν στους εαυτούς τους μια πραγματική πρόκληση, τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους εξ ολοκλήρου στα Ιταλικά, ενώ ήταν ακόμη στη A’ Λυκείου. Πέρυσι κέρδισαν το πρώτο στοίχημα, το γράψιμο, την παραγωγή και το γύρισμα της δικής τους ταινίας με τίτλο «Passo dopo passo: Atene e la pace / Η ειρήνη βήμα προς βήμα: Αθήνα».

Είχαν ως στόχο η σκηνοθεσία τους να είναι ενδοσκοπική και να προσφέρει μια εσωτερική αντανάκλαση καθώς οι μαθητές ανακάλυπταν ξανά την Αθήνα, την πόλη τους, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Από τη σύλληψη της ιδέας έως την ολοκλήρωση, οι μαθητές ιταλικών πραγματοποίησαν μια συλλογική εργασία σε μια ξένη γλώσσα, συνοδευόμενη από τον κ. Λάγο, βιβλιοθηκονόμος και την κα Racape, καθηγήτρια Ιταλικών. Το τμήμα βίντεο του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν οι μαθητές μας δεν μπόρεσε τελικά να πραγματοποιηθεί λόγω του Covid-19. «Μας έδωσε τόσο μεγάλη χαρά που φτιάξαμε τη μικρού μήκους ταινία μας που είναι σαν να κερδίσαμε" επαναλαμβάνουν συχνά οι μαθητές ιταλικών της Β’ Λυκείου.

Το έργο τους σήμερα παίρνει μια συμβολική διάσταση· θυμίζει στους μαθητές στην τελευταία πρωτοβουλία της τάξης των ιταλικών «εκτός των τειχών».

Προκειμένου ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα να εκτιμήσει την τελευταία εξωτερική δουλειά τους, οι μαθητές ιταλικών της Β’Λυκειου έφτιαξαν κατά τη διάρκεια αυτού του δεύτερου περιορισμού τον υποτιτλισμό. Έκαναν μια εισαγωγή στους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες του υποτιτλισμού,

ενημερώθηκαν για τούτο το σχολαστικό επάγγελμα που απαιτεί στέρεες μεταφραστικές δεξιότητες, καθώς και κάποια ευαισθησία στον ήχο, την εικόνα και τον ρυθμό.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας των ιταλικών για αυτήν την ταινία μικρού μήκους την οποία μπορούν πλέον να απολαύσουν όλοι! Cari alunni, siete stati bravissimi!

Σχετικές αναρτήσεις