Οι μαθητές μας συμμετέχουν στο PALMUN
Οι μαθητές μας συμμετέχουν στο PALMUN

Ακόμα και σ’ αυτήν τη περίοδο του COVID-19, οι μαθητές των γαλλικών σχολείων σε ολόκληρο τον κόσμο δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να οργανώνουν τα MUN στο διαδίκτυο.

Φέτος, το LFH MUN δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί σε ιδανικές συνθήκες. Ωστόσο, η ενέργεια και η εργατικότητα των διοργανωτών αυτού του Αθηναϊκού MUN θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε μια άλλη ενέργια: το PALMUN.

Με πρωτοβουλία του Γαλλικού Lycée de Palma στην Ισπανία, το PALMUN θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου και θα συγκεντρώσει 205 μαθητές από 15 σχολεία, από χώρες όπως το Ισραήλ, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Συνεπώς, οι μαθητές μας θα συνεργαστούν και θα παρουσιάσουν τα ψηφισματά τους, έχοντας μαθητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης και πέραν αυτής. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PALMUN, σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://lfpalma.es/fr/palmun-lf/

Οι έξι επιτροπές του PALMUN 2020 έχουν ως εξής:
- Γεωργία, Τρόφιμα και Ανάπτυξη (FAO)
- Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OHCHR)
- Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP)
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
- Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC)
- Συμβούλιο Ασφαλείας (CS)
 

Από την πλευρά του LFHED, μπορούμε να σημειώσουμε τον ζήλο εκ μέρους των μαθητών μας, που τους στηρίζει η διεύθυνση και η ομάδα διδασκαλίας. Οι μαθητές μας Ιωάννα Rellou και Rozet Balliou, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενεργές, θα προεδρεύσουν σε δύο επιτροπές. Όσο για τους μαθητές μας Danaé Petrotsopoulou, Catherine Drakopoulou, Smaragda Vaseiliadi, Danaé Gkouskos, Nephélie Χαντζής, υπεύθυνες για την εκπροσώπηση του Βελγίου, θα παρουσιάσουν πέντε ψηφίσματα.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου με παρουσία του κ. Ganier, διευθυντή του LFHED. Για τις διαδικτυακές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, οι μαθητές μας μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Tsangouris, βοηθός CPE, και στην κα. Husson, καθηγήτρια Ιστορίας-Γεωγραφίας, για την παιδαγωγική παρακολούθηση. Καλή τύχη στις μαθήτριες μας για την πολιτική.

συνείδηση που τις διακρίνει και τις ευχαριστούμε που συνεχίζουν να κρατάνε ζωντανό το Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη και εν μέσω Covid !

Σχετικές αναρτήσεις