Γεωργία Λεμπέση, Ψυχολόγος
Γεωργία Λεμπέση, Ψυχολόγος

« Αποφοίτησα από το ελληνικό τμήμα του LFHED (τότε LFH) το 1998. Η φοίτησή μου ήταν σύντομη καθώς ήμουν μαθήτρια του σχολείου μονάχα τη χρονιά 1997-1998, κατά την τελευταία τάξη του Λυκείου. Στη μαθητική μου ζωή άλλαξα τρία σχολεία και από το κάθε σχολείο έχω κρατήσει όμορφές στιγμές και καλούς φίλους. Ωστόσο, το LFHED το αγαπώ ιδιαίτερα καθώς ήταν το σχολείο της δικής μου επιλογής, αφού εγώ η ίδια είχα ζητήσει από τους γονείς μου να γραφτώ στο συγκεκριμένο σχολείο. Χαίρομαι που έκανα αυτή την επιλογή γιατί μια σχολική χρονιά ήταν αρκετή να με γεμίσει αναμνήσεις μιας ζωής.

Σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη ψυχολογία υπάρχουν διάφορες επιστημονικές προσεγγίσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ο κάθε ψυχολόγος καλείται να διαλέξει την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου διάλεξα την ψυχαναλυτική κατεύθυνση. Η Γαλλία είναι μια χώρα με πολύ καλά πανεπιστήμια στον κλάδο της ψυχολογίας και των ψυχαναλυτικών σπουδών. Επομένως, το γεγονός ότι ήξερα γαλλικά με βοήθησε στο να συνεχίσω την μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στην κατεύθυνση και στο πανεπιστήμιο που επιθυμούσα. Επίσης, πολλά παιδιά του LFHED επιλέγουν σπουδές στη Γαλλία. Για εμένα ήταν σημαντικό το ότι σε μια ξένη χώρα βρέθηκα με συμμαθητές μου από το σχολείο. Έτσι, το ξεκίνημα της ζωής μου στο εξωτερικό πλαισιώθηκε από καλούς φίλους!

Συνεχίζοντας επομένως τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, βρέθηκα στη Λυών, όπου πραγματοποίησα το Master 2 Recherche (τότε DEA) και το Μaster 2 Professionnel (τότε DESS) de Psychologie Clinique et Psychopathologie του Université Lumière - Lyon IΙ. Έπειτα, μετακόμισα στο Παρίσι, όπου έκανα ένα διετές stage στο Centre médico-psychologique de Château-Thierry. Το 2009 γύρισα στην Ελλάδα και από τότε ως και σήμερα εργάζομαι ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό μου γραφείο με ενήλικες και με παιδιά. Παράλληλα, είμαι εξωτερικός συνεργάτης της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αν κάποιος μαθητής ή γονέας θέλει να μάθει περισσότερα για το επάγγελμα του ψυχολόγου, θα χαρώ πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, στο email μου georgialempesi@hotmail.com »

  • 1997-1998 : Απολυτήριο από LFHED
  • 2000-2005 : Πτυχίο ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • 2005-2007 : Master 2 Recherche και Μaster 2 Professionnel de Psychologie Clinique, Université Lumière – Lyon II.
  • 2007-2009: Stage au Centre Médico-psychologique de Château-Thierry.
  • 2009-ως και σήμερα: Ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου και συνεργάτης της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Σχετικές αναρτήσεις