Δέκατη σύνοδος MFNU :"Τα σύνορα"
Δέκατη σύνοδος  MFNU :"Τα σύνορα"

Η δέκατη σύνοδος του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο γαλλικό λύκειο Vincent van Gogh της Χάγης

με θέμα "Τα σύνορα"

Στη διάρκεια αυτής της προσομοίωσης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν μία χώρα ή μία οργάνωση και θα διαπραγματευθούν στα γαλλικά στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου ,του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, του Επιστημονικού Φόρουμ, του Φόρουμ για τη Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μερικές πρακτικές πληροφορίες:

Οι μαθητές θα πρέπει να συμμετέχουν στην προετοιμασία του προγράμματος ήδη από το μήνα Νοέμβριο με την παρουσία τους σε συγκεκριμένη διδακτική ώρα.

Η διαμονή για την 3η, 4η,5η Απριλίου έχει προβλεφθεί είτε σε οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο γαλλικό σχολείο της Χάγης.

Η συμμετοχή στο MNFU είναι επίσης μια ευκαιρία να ανακαλύψουν την Χάγη και το Άμστερνταμ

Το κόστος του ταξιδιού (εγγραφή, μεταφορά και διαμονή) τείνει στη διαμόρφωσή του: το μέγιστο ποσό που θα φτάσει είναι 600 ευρώ με πιθανότητα να μειωθεί σε σχέση με το ποσό της επιχορήγησης που θα λάβουμε ή με τα ποσό που θα συγκεντρώσουμε από δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://mfnulfh.wordpress.com

Οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους, το συντομότερο δυνατόν, και πριν την 1η Νοεμβρίου στον Κ. M. Vallauri.

http://mfnulfh.wordpress.com/contact/

A. Vallauri, V. Copp

Σχετικές αναρτήσεις