Ενατη σύνοδος του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών - 2013
Ενατη σύνοδος του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών - 2013

Η ένατη σύνοδος του Γαλλόφωνου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο γαλλικό λύκειο Vincent van Gogh της Χάγης  με θέμα « Η Αφρική : οι προκλήσεις της ανάπτυξης ».

Στη διάρκεια αυτής της προσομοίωσης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν μία χώρα ή μία οργάνωση και θα διαπραγματευθούν στα γαλλικά στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Διεθνούς Δικαστηρίου, του Φόρουμ των ΛΑΧ (λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών) της Αφρικης, του Επιστημονικό φόρουμ σχετικά με την Αφρική, του Φόρουμ σχετικά με την κοιλάδα του Νείλου και της Αφρικανικής Ένωσης.

Μερικές πρακτικές πληροφορίες:

  • Οι μαθητές θα πρέπει να συμμετέχουν στην προετοιμασία του προγράμματος ήδη από το μήνα Σεπτέμβριο με την παρουσία τους σε συγκεκριμένη διδακτική ώρα.
  • Η διαμονή για την 4η, 5η,6η Απριλίου έχει προβλεφθεί είτε σε οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο γαλλικό σχολείο της Χάγης (10 θέσεις), είτε σε ξενοδοχείου τύπου youth hostel (auberge) της Χάγης (10 θέσεις).
  • Μετά το πέρας της διάσκεψης, μία επιπλέον ημέρα έχει προβλεφθεί στο Άμστερνταμ. Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο auberge στο Άμστερντάμ για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Το κόστος του ταξιδιού (μεταφορά και διαμονή) τείνει στη διαμόρφωσή του: το μέγιστο ποσό που θα φτάσει είναι 590 ευρώ με πιθανότητα να μειωθεί σε σχέση με το ποσό της επιχορήγησης που θα λάβουμε ή με τα ποσό που θα συγκετρώσουμε από δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://mfnulfh.wordpress.com

Οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα εργασίας μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους, το  συντομότερο δυνατόν, στον Κα Ραϊκοπούλου Ε :  http://mfnulfh.wordpress.com/contact/

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

A. Vallauri, E. Raïkopoulou, G. Jacono, V. Copp

Σχετικές αναρτήσεις