Τα πράγματα κινούνται στην EPS! (Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός)
Τα πράγματα κινούνται στην EPS! (Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός)

Προκειμένου να προωθηθεί η σωματική άσκηση των μαθητών και να αναπτυχθεί η άθληση στα σχολεία, εκτός από τις τηλεδιασκέψεις που προσφέρονται στο πλαίσιο των μαθημάτων

της EPS, έχουν δημιουργηθεί και διάφορες προτάσεις τόσο στο LFHED όσο και στο επίπεδο της ZESE (Ζώνη Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Η πρώτη πρόταση, η «Δοκιμασία χορού AEFE», είναι μια πρόκληση χορού εξ αποστάσεως που παρουσιάζεται σε όλα τα γαλλικά σχολεία του εξωτερικού. Αυτή απευθύνεται σε μαθητές του 3ου κύκλου, του 4ου κύκλου καθώς επίσης και του γυμνασίου. Κάθε σχολείο μπορεί να προτείνει έως και τρεις ομάδες (μία ανά κύκλο) που θα αποτελείται από 6 έως 12 χορευτές, συνοδευόμενες από δύο νεαρούς κριτές που θα εκπαιδευτούν καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της ενέργειας. Επιπλέον, μαθητές δημοσιογράφοι θα καλύπτουν την εκδήλωση και θα φτιάξουν μια εκπομπή όπου θα μεταδώσουν διάφορες πληροφορίες για τον τομέα του χορού, και όπου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις διάφορες δοκιμάσιες.

Προς το παρόν, έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες στο LFHED, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην δοκιμασία χορού AEFE που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Δεκεμβρίου έως τα μέσα Μαΐου. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε από το AEFE και να παρακολουθήσετε το teaser «Challenge danse de l’AEFE 2020-2021» που το γυρίσαν και έκαναν το μοντάζ οι μαθητές μαζί με την ομάδα EPS του LFHED, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.aefe.fr/vie-du-reseau/toute-lactualite/participez-au-challenge-danse-de-laefe

Η δεύτερη πρόταση ονομάζεται «Οι αθλητικές δοκιμασίες του ZESE». Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, τα σχολεία διοργανώνουν διάφορες δοκιμασίες της EPS, και καλούν τους μαθητές να συμμετάσχουν. Κάθε δοκιμασία που ολοκληρώνεται θα προστίθεται στο σκορ και κάθε μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί τα αποτελέσματα και την κατάταξή του σε ολόκληρη τη ZESE μέσω ενός διαδικτυακού πίνακα.

Η πρώτη δοκιμασία ξεκίνησε από το γαλλικό σχολείο Anna de Noailles στο Βουκουρέστι, και θα διεξαχθεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 29 Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για μια δοκιμασία με σχοινάκι όπου ο στόχος είναι να κάνουν τον μέγιστο αριθμό επαναλήψεων μέσα σε 2 λεπτά. Προς το παρόν, περίπου τριάντα μαθητές του LFHED έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν σε αυτήν την δοκιμασία.

Για να ενημερώνεστε για τα αθλητικά νέα του LFHED, μπορείτε να εγγραφείτε στη σελίδα instagram: Lfhedsports

Με αθλητικό πνεύμα,

Η ομάδα της EPS

Σχετικές αναρτήσεις