ΠΡΩΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ A' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
  • ΠΡΩΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ A' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-0
  • ΠΡΩΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ A' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-1

Στις 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεατρική έξοδος για την Α΄ Γυμνασίου με πολύ μεγάλη συμμετοχή της σχολικής μας κοινότητας. Συμμετείχαν συνολικά 164 μαθητές και γονείς και συνόδεψαν τέσσερις καθηγητές του σχολείου μας. Το έργο που παρακολουθήσαμε είναι η «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα.

Το έργο μιλάει για την οικολογία και την προστασία των ζώων, για το πόσα μας συνδέουν με τη φύση και πόσο απαραίτητη είναι για την ευημερία μας. Παράλληλα, δεν διστάζει να θίξει ζητήματα των σχέσεων μεταξύ γονιών και παιδιών, ανάμεσα σε αδέρφια, αλλά και τους προβληματισμούς των παιδιών σχετικά με την αρχή και το τέλος της ζωής.

Mία παράσταση για όλη την οικογένεια, πρωτοποριακή, εξαιρετικά επίκαιρη σήμερα, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, αγωνία και τρυφερότητα, το έργο δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσε να είμαστε εμείς.

Η επιλογή του έργου πραγματοποιήθηκε και με κριτήριο το πρόγραμμα που θα αρχίσει να διενεργείται στο Σχολείο μας για την προστασία και την κακοποίηση των ζώων και αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά και στις επόμενες θεατρικές εξόδους μας.

Σχετικές αναρτήσεις