Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου : Έχει ανεβάσει τον χορό σε άλλο επίπεδο…
Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου : Έχει ανεβάσει τον χορό σε άλλο επίπεδο…

Η Κλεοπάτρα, απόφοιτος της Σχολής μας ασχολείται με τον χορό από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Οπότε δεν μιλάμε απλά για ένα χόμπι αλλά για μια ολόκληρη ζωή. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ φυσικά και δεν άφησε τον χορό.

Έτσι πήρε τα διπλώματα της τόσο στον Κλασσικό χορό (Διπλώματα από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού (Royal Academy of Dance-RAD) και επαγγελματικό δίπλωμα διδασκαλίας, αλλά και στους Λατινοαμερικάνικους χορούς ( Latin – Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από τη Διεθνή Ένωση Καθηγητών Χορού – International Dance Teachers’ Association-IDTA) και ξεκίνησε την επαγγελματικής της πορεία.

Σήμερα είναι καθηγήτρια σωματικής αγωγής στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτόχρονα είναι δασκάλα Μουσικοκινητικής, Ψυχοκινητικής και Ρυθμικής Αγωγής Προπονήτρια Γυμναστικής για Όλους (Ενόργανη, Ρυθμική & Ακροβατική Γυμναστική), Καθηγήτρια Χορού και Επιμελήτρια χορευτικών / γυμναστικών προγραμμάτων για τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους στους Αθλητικούς Ομίλους “Α.Ο. Αθλοκίνηση Αγίας Παρασκευής” και “Α.Ο. Μέγας Αλέξανδρος” στο Γαλάτσι ενώ δούλεψε και σαν καθηγήτρια Λατινοαμερικάνικων χορών σε σχολές χορού.

Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές επιλέγοντας σαν θέμα διπλωματικής : “Ψυχολογικά χαρακτηριστικά και διατροφικές διαταραχές στον χορό : Ο ρόλος της αυτοσυμπόνοιας.”.

Συμμετείχε στο 18ο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της ΕΛΨΕ:

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Οκτωβρίου του 2022, στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με κεντρικό θέμα «τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο». Παρουσίαση της εργασίας που αποτελεί μέρος της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας κι έχει τίτλο “Διαταραχές σίτισης και πρόσληψης τροφής, εικόνα σώματος κι αυτο-συμπόνοια σε χορεύτριες Λατινοαμερικάνικων χορών” (Βιβλίο περιλήψεων σελ. 78-79, στον σύνδεσμο : https://www.elpse2022.gr/proceedings).

Ευχαριστούμε τον Μανώλη Αλισαβάκη για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στα "TA NEA TOY LFH"

Σχετικές αναρτήσεις