Προσκεκλημένοι στην Πνύκα από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, οι μαθητές μας της Γ΄ Λυκείου δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή τη στιγμή…

Συνοδευόμενοι από τη Διεύθυνση και τους καθηγητές τους, οι μαθητές του ελληνικού και του γαλλικού τμήματος παρακολούθησαν από τα πρώτα θεωρεία τις ομιλίες των 2 αρχηγών κρατών για την Ευρώπη.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Ε. Μακρόν πλησίασε τους μαθητές, τους χαιρέτησε όλους και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Σύντομα θα μάθετε το περιεχόμενο της συνομιλίας από την εφημερίδα μας L’Écho d’Eugène.

Κατά την αναχώρηση, πολλοί ανάμεσά τους εκθείασαν αυτό το εξαιρετικό στιγμιότυπο, σπάνιο στη ζωή, να έχει κάποιος την τύχη να είναι παρών σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος σε αυτούς, εκπροσώπους της ελληνικής και της γαλλικής νεολαίας, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να προδιαγράψει το μέλλον τους, αλλά να τους δώσει επιλογές για το μέλλον τους, σε μια Ευρώπη που θα ανασυσταθεί πάνω σε 3 πυλώνες: την Εθνική Κυριαρχία, τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Λόγος σαφής, κατανοητός για αυτούς τους νέους που όταν ερωτώνται για το Ευρωπαϊκό ιδεώδες δεν διστάζουν ούτε λεπτό. Πολλοί από τους μεγάλους ιδρυτές της Ευρώπης μετάνιωσαν εκ των υστέρων που δεν ξεκίνησαν από τον Πολιτισμό. Οι μαθητές μας, έχοντας μεγαλώσει σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα, μοιραζόμενοι αμοιβαία τον πλούτο των γλωσσών και των πολιτισμών του σχολικού μας συστήματος που είναι ανοιχτό στους άλλους και βασίζεται στις ανθρωπιστικές αξίες, έχουν απόλυτη συνείδηση ότι αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Δείτε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, όπου οι μαθητές του LFHED θέτουν ερωτήσεις στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και του χαρίζουν ένα αντίτυπο της εφημερίδας L’Écho d’Eugène.

www.youtube.com/watch?v=i0mB6CeBCfI

 

Σχετικές αναρτήσεις