Ηλίας Μαστοράκης, κιθαρίστας σολίστ στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Η εμφάνιση του κιθαρίστα μαθητή μας Ηλίας Μαστοράκης, στο κατάμεστο από 1.500 θεατές Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο της Σπάρτης στις 28 Ιουλίου 2017 τιμήθηκε απο το τύπο. Μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ο Ηλίας συγκλόνισε με την ερμηνεία του, στο περίφημο «Ελεγειακό» Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα του Κουβανού συνθέτη Leo Brouwer.

Ο Ηλίας άρχισε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και πήρε το δίπλωμά του με άριστα και Α΄ βραβείο σε ηλικία 14 ετών με Καθηγητή τον πατέρα του διεθνούς φήμης σολίστ, Βασίλη Μαστοράκη. Στην συνέχεια απέσπασε το Α΄ βραβείο στον 36ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό Κιθάρας «Φίλωνας». Παρότι μικρός σε ηλικία, εκτελέσεις του Ηλία έχουν μεταδοθεί από την Ελληνική Τηλεόραση.

Ο Ηλίας είναι φέτος μαθητής της Β’ Λυκείου του Ελληνογαλλικού Σχολείου «Ευγένιος Ντελακρουά». Θα πρέπει λοιπόν να συνδιάσει τις σπουδές του, το πάθος του για τη κιθάρα και την δράση του στην Εθνική Ελλάδος Παίδων Καράτε, άθλημα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Τα συγχαρητήρια μας στον Ηλία και τις ευχές μας για μια σχολική χρονιά γεμάτη απο επιτυχίες !

 

http://www.larissanet.gr/2017/07/31/pagkosmia-kataxiosi-gia-ton-16chrono-solist-kitharas-ilia-mastoraki/

 

http://www.typospeiraiws.gr/%cf%86%ce%

https://www.youtube.com/watch?v=EV5GllLUGso

Σχετικές αναρτήσεις