Παρέμβαση της ομάδας Make Sense 4 Future στους μαθητές μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Make Sense 4 Future, μαθητές από τις τάξεις CE1 C, CE1 E, CE1 F, CE2 A, CM1 D, CM2 E καθώς και μαθητές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καλωσόρισαν, από τις 24 έως τις 28 Μαΐου, τέσσερις φοιτητές από τη σχολή μηχανικών τησ Γαλλίας: ο Paul ASTÉ, η Mandy RUNDSTADLER και η Angéline FOURNADET φοιτητές στο ENSE3 της Grenoble INP (Εθνική Ανώτατη Σχολή Ενέργειας, Νερού και Περιβάλλοντος), και την Estelle NUNEZ, φοιτήτρια στην ENSAT (Εθνική Ανώτατη Σχολή Γεωπονίας της Τουλούζης). Και οι τέσσερις συμμετέχουν στον σύλλογο Talents for future (πιστοποιημένο από το υπουργείο εθνικής παιδείας της Γαλλίας). Το πρόγραμμα Make Sense 4 Future ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021. Αυτοί οι τέσσερις φοιτητές περιοδεύουν στα γαλλικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ευρώπη (Λουμπλιάνα, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Πρίστινα, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Βάρνα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρώμη, Φλωρεντία) μέσω του συλλόγου Talents for future. Οι παρεμβάσεις τους στα μαθήματα επικεντρώθηκαν σε δύο σημαντικά σημεία:

- Η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα ενέργειας και κλίματος, στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της αλλαγής της κοινής γνώμης πάνω σε αυτό το θέμα.

- Να δώσουνε στους μαθητές τα κλειδιά ούτως ώστε να συμμετέχουν ενεργά και να γίνουν οι ηθοποιοί της οικολογικής αλλαγής.

Η ιδέα είναι οι νεαροί λάτρεις της οικολογίας, να μεταφέρουν το μήνυμα στην επόμενη γενιά. Η προϋπόθεση είναι να εκπαιδευτούν για να διδάξουν, και να σχεδιάζουν τα ταξίδια τους με τρόπο που να ελαχιστοποιεί το αποτύπωμα του άνθρακα. Αρκετές ομάδες κάνουν παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, γυρίζουν με ποδήλατο την Ασία, άλλοι με πλοίο την Αμερική, με τρένο (InterRail) και με τα πόδια στην Ευρώπη.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα στον ιστότοπο Talents for future.

Σχετικές αναρτήσεις