Παλόμα Ζιώγα, Υπεύθυνη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Τμήματος στην Πρεσβεία του Μεξικού
Παλόμα Ζιώγα, Υπεύθυνη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Τμήματος στην Πρεσβεία του Μεξικού

"Πέρασα 14 χρόνια στο LFHED (στην εποχή μου λεγόταν μόνο LFH) · από το 1988, δεύτερη χρονιά του νηπιαγωγείου, έως την Γ’ Λυκείου (Terminale). Έχοντας πάτερα Έλληνα και μητέρα Παραγουανή, τα γαλλικά ήταν πάντα η γλώσσα στην οποία συνεννοούμασταν στο σπίτι, εξ ου και η γαλλική παιδεία. Πέρασα το baccalauréat το 2002 στο τμήμα Οικονομίας και Κοινωνιολογίας, και σπούδασα στο Παρίσι στο πανεπιστήμιο ParisIV-Sorbonne όπου απέκτησα ένα DEUG στην Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία. Aκολούθησε μια LICENCE και ένα MASTER (1 και 2) στην Αρχαιολογία. Συνέχισα κάνοντας πρακτική στην UNESCO, όπου στη συνέχεια εργάστηκα ως Σύμβουλος, στο Τμήμα Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Πολιτιστικών Πολιτικών, και στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αντίστοιχα. Γύρισα στην Αθήνα πριν από 10 περίπου χρόνια για να δουλέψω στην Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα ως Υπεύθυνη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Τμήματος, όπου εργάζομαι μέχρι σήμερα.

Τα χρόνια που πέρασα στο LFH αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό αυτή που είμαι σήμερα. Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον πολιτισμό, και ιδιαίτερα σε διεθνή περιβάλλοντα, ήρθε σαν φυσική συνέχεια, καθώς προέρχομαι από ένα πολυπολιτισμικό σχολείο.

Το LFH είναι επίσης εκεί όπου δημιουργήθηκε η "εκτεταμένη οικογένεια μου", με τους φίλους με τους οποίους μεγάλωσα. Εξακολουθώ να διατηρώ επαφή με αρκετούς από αυτούς, και ακόμη και όταν συναντώ έναν πρώην μαθητή του σχολείου, τον οποίο δεν ήξερα, νιώθω την - πολύτιμη - οικειότητα εκείνων που έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό υπόβαθρο.

Προφανώς δεν διατηρώ μόνο θετικές αναμνήσεις από τα σχολικά μου χρόνια (ποια παιδική ηλικία ή εφηβεία αποτελείται αποκλειστικά από καλές στιγμές;) Αισθάνομαι, ωστόσο, ευγνώμων για τις εμπειρίες που έζησα στη γωνία των οδών Χλόης και Τρικάλων της Αγίας Παρασκευής, και με συγκινεί που σήμερα βλέπω την 5χρονη ανιψιά μου να έχει γίνει κι εκείνη μια μαθήτρια του LFHED.

Εάν κάποιος γονέας ή μαθητής επιθυμεί να με ρωτήσει κάτι σχετικά με την πορεία μου από τα χρόνια του σχολείου και έπειτα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο ακόλουθο email: pziogas[arobase]sre.gob.mx "

  • 1988-2002 : LFHED
  • 2002-2007 : Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο ParisIV-Sorbonne
  • 2007-2008 : Πρακτική και θέση εργασίας ως Σύμβουλος στην UNESCO
  • 2008-2020 : Υπεύθυνη του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Τμήματος στην Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα
Σχετικές αναρτήσεις