Παιδαγωγικό ταξίδι των Terminales στα Ιωάννινα

Το παιδαγωγικό ταξίδι των Terminales πραγματοποιήθηκε φέτος στην γραφική πόλη των Ιωαννίνων. 

Με την συνοδεία των καθηγητών τους κ.κ. Μπρισίμη, Pasquiers, Σακαρίδου, Σπανέλη και Χαμπεσή, επισκέφθηκαν την πόλη που συνδυάζει στην ιστορία της την παρουσία του χριστιανικού, εβραϊκού και μουσουλμανικού στοιχείου. Οι μαθητές βρέθηκαν στο κάστρο και είδαν από κοντά τα δύο τζαμιά (Φετιχέ και Αρσλάν), τον τάφο του Αλή πασά, καθώς και το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και το Μουσείο ηπειρωτικής αργυροτεχνίας. Περπάτησαν επίσης στις όχθες της λίμνης, βλέποντας απέναντι το νησάκι της κυρα-Φροσύνης.

Επισκέφθηκαν ακόμη το Μέτσοβο, με την Πινακοθήκη Αβέρωφ και την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με το πανέμορφο τέμπλο, καθώς και τα χωριά του Κάτω Ζαγορίου (Τσεπέλοβο, Κήποι), με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα περίφημα πετρόχτιστα γεφύρια (Κοκόρη και Πλακίδα ή Καλογερικό).

Τέλος, οι μαθητές των Terminales γνώρισαν τον αρχαιολογικό τόπο της Δωδώνης, με το καλοδιατηρημένο θέατρο, τα ερείπια του Βουλευτηρίου, του Πρυτανείου αλλά και του ναού του Δία, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας προς τιμήν του Δία, πατέρα θεών και ανθρώπων στο Δωδεκάθεο του Ολύμπου.

Ένα ταξίδι με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εμπειρίες... 

Σχετικές αναρτήσεις