Παιδαγωγικό ταξίδι στην Ήπειρο

Την περιοχή της Ηπείρου γύρω από τα Γιάννενα γνώρισαν επί 3,5 μέρες (21 - 24 Ιουνίου) 84 μαθητές της 2Ε της Σχολής μας.

Με αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων, με τη λίμνη Παμβώτιδα και το κάστρο που περικλείει την παλιά πόλη, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας που παρουσιάζει μια τοπική τέχνη με παράδοση αιώνων, το Φετιχέ Τζαμί και τον τάφο του Αλή Πασά και περιπλανήθηκαν στα γραφικά δρομάκια του Ίτς Καλέ, της ακρόπολης των Ιωαννίνων όπου συνυπάρχουν οικίες και δραστηριότητες τριών κοινοτήτων που συμβιώνουν επί αιώνες : της χριστιανικής, της μουσουλμανικής και της εβραϊκής. Στο νησάκι της λίμνης, γνώρισαν επίσης, πέρα από τα παραδοσιακά προϊόντα, το σεράι του Αλή Πασά και τη Μονή Φιλανθρωπηνών.

Στη Δωδώνη βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαίο θέατρο (όπου όσοι επιθυμούσαν παρακολούθησαν εξαιρετική συναυλία της Φιλαρμονικής Νέων της Βοστόνης με μαέστρο τον Μπένζαμιν Ζάντερ, με τον οποίο γνωρίστηκαν οι μαθητές μας).

Στο Μέτσοβο ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη Αβέρωφ με μοναδικά έργα νεοελληνικής ζωγραφικής και είδαν την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.

Στην περιοχή του Μπιζανίου είδαν το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα από την Επανάσταση του 1821 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη, έφτασαν ως τα Ζαγοροχώρια: στο Μονοδένδρι με την περίφημη χαράδρα του Βίκου και τη μοναδική θέα, στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο με την αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών και ανέβηκαν στο ιστορικό Γεφύρι του Κοκκόρη.

Ένα πλούσιο, γεμάτο, πυκνό πρόγραμμα, που άφησε αίσθημα ικανοποίησης σε όλους, μαθητές και συνοδούς καθηγητές της τάξης (τις κυρίες Κατσαρού, Μπρισίμη, Σακαρίδου, Σπανέλη και τους κυρίους Κοντογιάννη και Τζιώτη), ενώ ακόμη και το κρούσμα Covid που παρουσιάστηκε μεταξύ των μαθητών αντιμετωπίστηκε ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα.

Ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι για τη συνέχεια...

Σχετικές αναρτήσεις