Ομιλία εκπροσώπου της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» (ελληνικό τμήμα) στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά
  • Ομιλία εκπροσώπου της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» (ελληνικό τμήμα) στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά-0
  • Ομιλία εκπροσώπου της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» (ελληνικό τμήμα) στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά-1

Την Τρίτη, 27/03, και μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία του εκπροσώπου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Γιατροί χωρίς σύνορα» (ελληνικό τμήμα) κου  Αθανασίου Σπυράτου.

Μέσα από τον ζωντανό, άμεσο και έντονα βιωματικό λόγο του ομιλητή, ο οποίος συμμετέχει στις αποστολές της οργάνωσης, οι μαθητές μας κατανόησαν τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ, κυρίως όμως ενημερώθηκαν γύρω από τις σοβαρές και μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχής μας.

Η συζήτηση που ακολούθησε, έλυσε πολλές απορίες πάνω στο έργο των ΜΚΟ και στις δυσκολίες που αυτές αντιμετωπίζουν, για να το φέρουν εις πέρας, και συντέλεσε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών  προς την κατεύθυνση της βοήθειας και του εθελοντισμού.

Ως συμπληρωματική δράση της εκδήλωσης αυτής προηγήθηκε η συγκέντρωση χρηματικού ποσού από τους μαθητές του ελληνικού τμήματος, που θα δοθεί ως δωρεά, για να στηριχθεί το έργο των «Γιατρών χωρίς σύνορα».

 

Σχετικές αναρτήσεις