Οι μαθητές του Γυμνασίου « ανοίγουν την αγκαλιά τους » στα παιδιά από το Κέντρο Ημέρας Ανοικτή Αγκαλιά

Στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, στις 13 Δεκεμβρίου, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας, παιδιά από το «Κέντρο Ημέρας Ανοικτή Αγκαλιά». Μια ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό με θέμα την διαφορετικότητα, αλλά και την αξία της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου. Στην συνέχεια οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου μαζί με τα παιδιά του κέντρου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, καθώς και στην κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Οι μαθητές μας με την φωνή της καρδιάς τους, επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν σκέψεις, ευχές και δώρα με τα παιδιά του κέντρου. Απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η προσφορά, η ελπίδα, η υπομονή και η επιμονή. Ένα λοιπόν είναι το σύνθημα μας. "Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί αλλά τόσο ίδιοι….". έτσι ο καθένας μας πρέπει να έχει μια θέση στο καράβι της ζωής, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κέντρου Ανοικτή Αγκαλιά, τους καθηγητές κα Άννα Παρίτση (υπεύθυνη του προγράμματος κοινωνικής ευαισθητοποίησης), την κα Σοφία Έγκελμαν (για τη βοήθεια στον τομέα των εικαστικών και την παρέμβασή της) καθώς και τους μαθητές της Β΄& Γ΄ Γυμνασίου για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια τους.

Για να διαβάσετε το κείμενο "Το Κέντρο Ημέρας Ανοικτή Αγκαλιά διηγείται την επίσκεψη του στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά", πατήστε εδώ.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις