Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-0
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-1
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-2
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-3
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-4
  • Οι μαθητές μας συμμετέχουν στη «Νύχτα Ιδεών»-5

Στις 28 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά η «Νύχτα Ιδεών», η οποία μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο χάρη στην πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η φετινή έκδοση είχε σαν θέμα το «Πλησίον» ή, για να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο του IFG, τον «Εγγύς Ξένο»».

Το IFG ξεκίνησε το πρόγραμμά του με μια πρώτη εκπομπή που ονομάζεται « Dialogue across the Sea. Ελλάδα-Τουρκία: Δεκαοχτάχρονοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη», όπου μαθητές στην Ελλάδα και την Τουρκία κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τις αντίστοιχες χώρες τους.

Τέσσερις μαθητές του LFHED και από τα δύο τμήματα επιλέχθηκαν από τους δασκάλους τους για να συμμετάσχουν σε αυτήν την περιπέτεια: Μαριάννα Σπηλιωτάκη, (Γ’ λυκείου), Ιάσων Ευλαμπίος, (Γ' λυκείου), Nassim Athanasiou (Terminale 3) και Vasiliki Maalouf (Terminale 3). Την προετοιμασία των μαθητών

την επέβλέπε εξ αποστάσεως για αρκετές ημέρες η συντονίστρια της «Νύχτας Ιδεών» του IFG, κα. Caroline Gilet, παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Foule Continentale» στο France Inter, δημιουργός podcasts, συγγραφέας ενός βιβλίου που εκδόθηκε από τον «Actes Sud» και σκηνοθέτιδα της ταινίας « Les mères intérieures ».

Για να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των μαθητών μας στη «Νύχτα Ιδεών», κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και τοποθετήστε τον κέρσορα στις 7:50:20.
Σχετικές αναρτήσεις