Οι μαθητές μας καλωσορίζουν τους Ρουμάνους αλληλογράφους τους από το Lycée Théorique "Ovidius"

"Στο πλαίσιο μιας μαθητικής κινητικότητας Erasmus+ πάνω στο θέατρο και την καλλιτεχνική έκφραση στην Γαλλική γλώσσα, έντεκα Ρουμάνοι μαθητές από το Lycée Théorique "Ovidius" της δεύτερης μεγαλύτερης Ρουμανικής πόλης Κωνστάντζα ήρθαν στην Αθήνα με σκοπό να περάσουν τρεις σχολικές ημέρες στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά πλάι στους Ελληνες μαθητές Λυκείου που τους φιλοξενούσαν.

Με αυτήν την αφορμή, τα δύο τμήματα του σχολείου συνεργάστηκαν ώστε να συνθέσουν έναν πλούσιο προγραμματισμό με σκοπό το πάντρεμα της τέχνης με την έκφραση. Επειτα από τη θερμή υποδοχή των μαθητών από τις δέκα οικογένειες υποδοχής μαθητών Α' Λυκείου του Ελληνικού τμήματος, το μεικτό ελληνορουμανικό γκρουπ μαθητών συμμετείχε σε γαλλόφωνα ατελιέ τα οποία διοργανώθηκαν αποκλειστικά για εκείνους με στόχο την ενθάρρυνση και βελτιστοποίηση της έκφρασής τους στη Γαλλική γλώσσα.

Μέσα από ατελιέ θεάτρου, χορού, εικαστικών, μουσικής, Γαλλικών και επιστημών, οι μαθητές πραγματοποίησαν ασκήσεις άρθρωσης και ορθοφωνίας, δούλεψαν πάνω την έκφραση της συναισθηματικότητας, ευαισθητοποιήθηκαν σε θεατρικές πρακτικές και στο θέατρο του παραλόγου φέρνοντας στην σκηνή το "Scène à quatre" του Ιονέσκο, συμμετείχαν σε ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής πριν ερμηνεύσουν σύγχρονα γαλλικά κομμάτια, ανακάλυψαν τα θαύματα της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή, αντιλήφθηκαν το τρίπτυχο "φαντασία-δημιουργία-μεταμόρφωση" πλάθοντας τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης, γνώρισαν τον τροχό και την γλώσσα των συναισθημάτων, την ονοματοποιία, τα επιφωνήματα, τις χειρονομίες των Γάλλων αλλά και την τεχνική του δημόσιου διαλόγου.

Και όλα αυτά σε μία χαλαρή, παιγνιώδη, ψυχαγωγική και πάνω από όλα γαλλόγωνη ατμόσφαιρα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες υποδοχής και σε όλους τους συναδέλφους χάρη στην συμμετοχή των οποίων δημιουργήθηκε αυτή η ποικιλία διαθεματικών δραστηριοτήτων δίνοντας μια θεατρική νότα στην εκπαιδευτική διαδικασία."

Κα Αγγελική Αδάμ, καθηγήτρια γαλλικών

Σχετικές αναρτήσεις