Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré
  • Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré-0
  • Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré-1
  • Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré-2
  • Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré-3
  • Οι καθηγητές του LFHED διοργανώνουν το 5ο διαγωνισμό μαθηματικών Henri Poincaré-4

Η Ομάδα των Μαθηματικών Πληροφορικής και Τεχνολογίας της «Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά» διοργανώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον διαγωνισμό μαθηματικής λογικής -αλγοριθμικής σκέψης «HENRI POINCARE ».

Ο διαγωνισμός αυτός αναφέρεται σε μαθητές πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού σχολείου και έχει γίνει πειραματικά τέσσερα συναπτά χρόνια με την συμμετοχή μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων δημοτικών σχολείων κυρίως της ανατολικής Αττικής. Τα θέματα αυτού του διαγωνισμού στοχεύουν πρωτίστως στην ανάδειξη της μαθηματικής σκέψης απαλλαγμένης από τυπολογία και ορισμούς στηριζόμενα κυρίως στην κατανόηση και στην παρατήρηση. Ενθαρρύνει σημαντικά την ανέλιξη της ευριστικής διαδικασίας μέσω κανόνων λογικής και προσεκτικής παρατήρησης γεωμετρικών σχημάτων αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την επαναληπτική και αλγοριθμική σκέψη των μαθητών. Τα πρωτότυπα προβλήματα του διαγωνισμού με κυρίαρχη στρατηγική την σωστή ανάγνωση, κατανόηση και ορθή σκέψη οδηγούν τον μαθητή στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων, βασικών συστατικών για την ανάπτυξη της λογικής , της σκέψης και της αντίληψης .

Η απομυθοποίηση της δυσκολίας των Μαθηματικών και η προσέγγιση αυτών από διαφορετική οπτική γωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο μαθητής να αγαπήσει και να ασχοληθεί με περισσότερη όρεξη και ζήλο με την επιστήμη αυτή. Οι ασκήσεις του διαγωνισμού όντας απαλλαγμένες από την αυστηρή τυπολογία και τους υπολογιστικούς κανόνες αναπτύσσουν την φαντασία του μαθητή δίνοντας του την πρωτοβουλία επίλυσης ενός αγνώστου γι αυτόν , καθημερινού όμως προβλήματος .

Φέτος το Σάββατο 18 Ιανουαρίου διεξήχθη ο 5ος διαγωνισμός Henri Poincaré .

88 μαθητές και μαθήτριες Πέμπτης , Έκτης Δημοτικού και της 6e (Γαλλικό Τμήμα LFH ED) από όλη την Αθήνα αψήφησαν το κρύο και συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό ο οποίος για πρώτη φορά διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία.

Σχετικές αναρτήσεις