Νίκος Πλουμπίδης, Σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ
Νίκος Πλουμπίδης, Σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ

« Ανήκω στα παιδιά που πέρασαν όλα τα χρόνια του σχολείου στο LFH, δηλαδή από την πρώτη δημοτικού έως την Τρίτη λυκείου.

Πήρα το Baccalauréat το 1998, στη δέσμη οικονομικών. Έφτασα στο Παρίσι με αρκετούς φίλους από το LFH. Γράφτηκα στην νομική της Sorbonne Paris I.

Από την Νομική έκανα μια στροφή προς τη Γεωγραφία (Παρίσι Ι). Τελείωσα τις σπουδές μου με ένα Master II στη Γεωπολιτική. Παράλληλα με τις σπουδές μου, ανέπτυξα το πάθος μου για την εικόνα, και μόλις πήρα το πτυχίο το βλέμμα μου στράφηκε προς τα γυρίσματα. Δούλεψα σε διάφορες ειδικότητες σε ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Η έδρα μου είναι στο Παρίσι, αλλά μόλις έχω την ευκαιρία, έρχομαι για δουλειά στην Ελλάδα.

Θυμάμαι με τρυφερότητα τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαμε στα διαλύματα, το frangrec. Πηδάγαμε από τα γαλλικά στα ελληνικά μέσα στην ίδια φράση. Αυτή γλώσσα εμπλουτιζόταν από ένα λεξιλόγιο που εφευρίσκαμε επί τόπου. Η αρχή που διείπε την δημιουργία των λέξεων μας ήταν απλή. Περνάμε μια λέξη σε μια γλώσσα και προσθέσαμε ένα τονισμό που ανήκε στην άλλη γλώσσα.

Συνεπώς, το LFH εκπροσωπεί όλη την νεανική μου ηλικία. Αποτελούσε για μένα μια δεύτερη οικογένεια. Πριν από λίγο καιρό, έβγαλα από μια κούτα φωτογραφίες του σχολείου. Ήμασταν 7,12 ή 18 ετών. Ανάμεσα στα πρόσωπα υπάρχουν άνθρωποι που είναι σήμερα ακόμα μέσα στην ζωή μου. Αυτό για μένα είναι ένα χαρακτηριστικό του DNA του LFH. Ο χρόνος που περάσαμε σ’ αυτό τον θεσμό ύφανε τους δεσμούς που προσέχουμε ακόμα να μη σπάσουμε. Κατά την διάρκεια των 12 ετών, ήταν ζωτικό για μένα να δω κάτι άλλο και να ζήσω κάτι άλλο. Όπως κάθε οικογένεια, εκείνη του LFH μπορεί να είναι πολύ απαιτητική.

Εάν κάποιος γονιός ή μαθητής επιθυμεί να μου θέσει ερωτήσεις, σας καλώ να έρθετε σε επαφή μαζί μου nicolasploumpidis((arobase))gmail.com »

Νίκος Πλουμπίδης

  • BACCALAUREAT ES, 1998
  • ΝΟΜΙΚΗ SORBONNE PARIS I
  • ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ PARIS I, MASTER II ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχετικές αναρτήσεις