Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -0
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -1
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -2
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -3
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -4
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -5
  • Μαθητές του LFHED διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πληροφορικής Bebras -6

158 μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά στο διαγωνισμό Bebras 2018-2019.

Πιστοποιητικό διάκρισης έλαβαν οι παρακάτω μαθητές μας:

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΑΞΗ

ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΝΔΡΕΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3364 1
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4494 17
ΗΣΙΟΔΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2849 19
ΤΕΣΣΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1524 46

Οι μαθητές κλήθηκαν να επιλύσουν 15 γρίφους διαβαθμισμένης δυσκολίας (5 εύκολοι, 5 μέτριοι, 5 δύσκολοι), με προσωπικούς λογαριασμούς και με κριτήριο την ηλικιακή τους ομάδα.

Η Επίσκεψη του Κάστορα στην σχολή μας

Μετά από τις μικρές διακοπές του σχολείου μας οι μαθητές μας επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές τάξεις. Ξεκίνημα λοιπόν της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου Δευτέρα 4/3/2019 με το μαθητικό το 1ο Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras.

Ο διαγωνισμός Bebras® (προφέρεται “Μπέμπρας” και σημαίνει “Κάστορας”) αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής και της Υπολογιστικής Σκέψης.  Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες. Στην Ελλάδα η διοργάνωσή του γίνεται για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά, από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής (LTEE lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 45 λεπτά και περιλαμβάνει την απάντηση 15 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά και δεν χρειάζονται κάποια προετοιμασία. Η συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και  δεν γίνεται αποθήκευση ή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Διαγωνίστηκαν μαθητές μας του Γυμνάσιου και του Λυκείου σου στους οποίους δόθηκαν ξεχωριστοί κωδικοί εισόδου ανά μαθητή οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί από τον υπεύθυνο διαχειριστή για την πρόσβαση τους στις ερωτήσεις του διαγωνισμού.

Τα σχόλια των μαθητών, ποικίλα ως προς τη δυσκολία των θεμάτων, ήταν όλα ενθουσιώδη και υπογράμμιζαν τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης που έπρεπε κατά περίπτωση να υποδείξουν.

Τέλος από όλα τα παραπάνω κρατάμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός από τους συμμετέχοντες μαθητές δήλωσε επιθυμία συμμετοχής και για του χρόνου. Ελπίζουμε ότι η φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό Bebras θα συνεισφέρει στην συνολική προσπάθεια να προβληθεί ο προγραμματισμός και να αναδειχτούν τα ταλέντα των μαθητών μας στην υπολογιστική και αλγοριθμική σκέψη με σχετικές δεξιότητες.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !

Σχετικές αναρτήσεις