Μάθημα εκτός τάξης…
  • Μάθημα εκτός τάξης…-0
  • Μάθημα εκτός τάξης…-1
  • Μάθημα εκτός τάξης…-2
  • Μάθημα εκτός τάξης…-3
Μάθημα εκτός τάξης…
…στην ταράτσα, στο χωλ, στο CDI, παντού!
 

Στην αρχή της σχολικής τους ζωής στο LFH ED οι μικροί μας μαθητές της Α4 τάξης εξοικειώθηκαν με το χώρο και τα πρόσωπα. Έτσι, έχοντας διδαχθεί το αντίστοιχο λεξιλόγιο στην τάξη, κάναμε ένα περίπατο στο κτήριο και παίξαμε με λέξεις και φράσεις όπως Proviseure, Directeur, vie scolaire, déposez ici vos sacs, etc. Με τρόπο διαδραστικό συντάξαμε το CONTRAT DE CLASSE, δηλαδή τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μαθητών, το υπογράψαμε και πήγαμε στο γραφείο του κου Μπουμπούκη ζητώντας του να το υπογράψει.

Στη συνέχεια οι μαθητές δούλεψαν με ενθουσιασμό για το σκετς «sandwich à la française» συμμετέχοντας στα ατελιέ υποδοχής των μελλοντικών μας μαθητών στις 16 Μαρτίου. Μέχρι το τέλος της χρονιάς ταυτίστηκαν με τους ρόλους τους σαν baguette, moutarde, jambon, fromage…

Στις 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μάθημα για τα κόμικς από την κα Mathilde Vende στο CDI με προφανή στόχο την εξοικείωση των μαθητών μας με το διάβασμα και τον τρόπο δανεισμού.

Στο προτελευταίο μας μάθημα κάναμε πικ-νικ στην ταράτσα μαθαίνοντας τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, συνεργατικότητα, σεβασμός στο περιβάλλον.

Στον απολογισμό της τάξης τα παιδιά δεν ξέχασαν ούτε μια στιγμή από όλες αυτές τις ευχάριστα εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

Άλλωστε τι είναι η γλώσσα; Ένα ευχάριστο ταξίδι!!!

Καλό καλοκαίρι!

Ioanna KIRYKOU

Σχετικές αναρτήσεις