Η Γκαλερί τέχνης του ελληνικού τμήματος

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019, στο πλαίσιο του μαθήματος των καλλιτεχνικών, που διεξαγόταν εν μέρει στα γαλλικά με τη καθηγήτρια κ. Σοφία Ενγκελμαν, οι μαθητές δημιούργησαν πολλά έργα. Ένα μέρος από αυτά εκτίθενται σε αυτή τη γκαλερί. 

 

« Χιμαιρικά Οντά »

 

Εμπνευσμένοι από την μυθολογία « Fauna » και το έργο του καλλιτέχνη Joan Fontcuberta, οι μαθητές αναπαρέστησαν φανταστικά ζώα.
 
« Κανένα χρώμα δεν βρίσκεται στην σωστή του θέση »
Ο Matisse είπε : « Όταν τοποθετώ μπλε χρώμα δεν σημαίνει ότι περιγράφω τον ουρανό. Όταν βάζω ένα πράσινο, δεν σημαίνει απαραίτητα γρασίδι. Οι μαθητές χρησιμοποιήσαν το χρώμα για να εκφράσουν συναισθήματα και όχι με σκοπό ρεαλιστικό ».
 
« Ήρωες και Ηρωϊδες»
Οι μαθητές προσέγγισαν έργα τέχνης και βασικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης, ενσωματώνοντας τον αγαπημένο τους ήρωα η ηρωϊδα κόμικς η animation.
 
Μια ολόκληρη ιστορία σε μία εικόνα : « Μικρό χάρτινο θέατρο »
Εμπνεόμενοι από τα μικρά -μινιατούρες- χάρτινα θέατρα, οι μαθητές δούλεψαν την προοπτική και το βάθος μέσα από τη διαδοχή περισσότερων πλάνων. Επιπλέον, ερεύνησαν τη σύνθεση, το χρώμα και τα σχήματα με σκοπό να αναπαραστήσουν μια ιστορία σε μια εικόνα.
 
« Μικτές τεχνικές »
Οι μαθητές δούλεψαν μικτές τεχνικές, ενσωματώνοντας καινούργια υλικά εκτός της ζωγραφικής για να εκφραστούν μέσα από την αίσθηση της αφής.
 
« Και ποια θα είναι η συνέχεια ; »
Με βάση μια μικρή εικόνα που τους δόθηκε, οι μαθητές συνέθεσαν ένα νέο έργο λειτουργώντας συνειρμικά και ανακαλύπτοντας νέα τεχνικές.
 
« ‘Ένα χρωματιστό δωμάτιο »
Εμπνεόμενοι από την τέχνη των βιτρώ, οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους έργα με βάση τις τεχνικές απαιτήσεις της τέχνης αυτής.
Σχετικές αναρτήσεις