Ένα padlet, μια δίκη και ένα τραγούδι για τον Όμηρο
Ένα padlet, μια δίκη και ένα τραγούδι για τον Όμηρο
Το Β3 του ελληνικού τμήματος δημιούργησε σε ομάδες, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιλιάδας (διδάσκουσα: Ιωάννα Σπηλιοπούλου), το padlet της ασπίδας του Αχιλλέα (ραψωδία Σ). Κάνοντας κλικ στα αρχεία μπορείτε να δείτε τις εργασίες μας σχετικά με ό,τι απεικονίζεται στην ασπίδα. Για το padlet πατήστε εδώ:
 

"Στις 29 Μαρτίου αναπαραστήσαμε τη δίκη του Αγαμέμνονα, ως βασικού υπαίτιου για τις ήττες που υπέστησαν οι Αχαιοί. Ακολουθήσαμε την τυπική διαδικασία ενός μεικτού ορκωτού δικαστηρίου. Χωρίσαμε τους ρόλους, ετοιμάσαμε τους λόγους μας και η δίκη ξεκίνησε, με κατηγορούμενο... τον αρχιστράτηγο των Αχαιών. Μεταξύ άλλων ηρώων, ενσαρκώσαμε τους ρόλους της Ελένης, της Βρισηίδας, της Ήρας, του Αχιλλέα, του Χρύση (μάρτυρες) και φυσικά του Αγαμέμνονα. Αν και υπήρχαν πολλές σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των συνηγόρων της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής, οι δικαστές προσπάθησαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της δίκης ‒ δεν ήταν πάντα εύκολο! Περιμέναμε με αγωνία την ετυμηγορία του δικαστηρίου… Τελικά ο Αγαμέμνονας κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια εξορίας. Η όλη η εμπειρία ήταν τέλεια: ένας ωραίος τρόπος για μια δημιουργική επανάληψη του έπους και ταυτόχρονα ένα διάλειμμα από την πιεστική σχολική ρουτίνα!"

Τροχοπούλου Έφη (Β3)

Οδύσσεια… ραπ : Ο μαθητής του Α2 Γιάννης Κορωνίδης απαγγέλλει τα θαρραλέα λόγια του Τηλέμαχου προς τους μνηστήρες (α 411-424).

Σχετικές αναρτήσεις