Γιώργος Γλιάτας, Area Sales Manager
Γιώργος Γλιάτας,  Area Sales Manager

Το 1997 αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών. Το 2001 απέκτησα το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (AES, Bac +4) στο Πανεπιστήμιο Lille2. Χωρίς να είμαι πεπεισμένος εάν πρέπει να συνεχίσω τις σπουδές μου για μεταπτυχιακό, τελικά επέλεξα να ξεκινήσω να εργάζομαι.

Έτσι, το 2001 προσλήφθηκα στο Auchan στη Λιλ (Villeneuve d´ Ascq), ως βοηθός διευθυντή τμήματος. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας και της σύντομης επαγγελματικής μου εμπειρίας, συνειδητοποίησα ότι ένα μεταπτυχιακό (Bac+5) θα μπορούσε να μου προσφέρει περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Αποφάσισα, λοιπόν, να συνεχίσω τις σπουδές μου το 2002. Έτσι, έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ESA (École Supérieure des Affaires) Lille2 στο Marketing Υπηρεσιών.

Με το μεταπτυχιακό μου ανά χείρας ξεκίνησα την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, όπου προσλήφθηκα το 2005 από μια πολυεθνική ως ασκούμενος στο τμήμα Marketing. Το 2011, αφού είχα ήδη καταφέρει να αναρριχηθώ στην ιεραρχία και να γίνω Υπεύθυνος Προϊόντος (Brand Manager), συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω ένα άλλο βήμα, αν ήθελα να αποκτήσω περισσότερες αρμοδιότητες: χρειαζόμουν να αποκτήσω εμπειρία στις πωλήσεις. Άρχισα λοιπόν με μια αποστολή για 1 έτος στο Παρίσι στο τμήμα μάρκετινγκ και στη συνέχεια, το 2012, μετακόμισα στο Αμβούργο, όπου και εντάχθηκα στο τμήμα αφορολόγητων ειδών (DutyFree), ως "Area Sales Manager Δυτικής Ευρώπης”. Τον Σεπτέμβριο του 2018, επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα, παραμένοντας στο τμήμα των Duty Free, ως "Area Sales Manager” των χωρών του Κόλπου (GCC).

Κατά τη διάρκεια της σχολικής μου διαδρομής στο LFH είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με ένα πλήθος πολιτισμών και νοοτροπιών που φοίτησαν στο σχολείο. Αυτή η ποικιλομορφία μου επέτρεψε να έχω ανοιχτό μυαλό, πράγμα που με βοήθησε να προσαρμοστώ τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα επαγγέλματα μάρκετινγκ και πωλήσεων, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση ggliatas@gmail.com

  • 1997 : BAC ES – LFH
  • 2001 : Πτυχίο (4ετους φοίτησης) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Λιλ 2
  • 2001 : Βοηθός τμήματος πωλήσεων στο Auchan Villeneuve d’Ascq στη Λιλ
  • 2002-2003 : Master στο Marketing υπηρεσιών στη σχολή « École Supérieure des Affaires » στη Λιλ
  • Ιουν-Δεκ 2003 : Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού, πρακτική άσκηση στο τμήμα Marketing στη Τράπεζα Αττικής στην Αθήνα
  • 2005 : Brand Manager με έδρα την Αθήνα
  • 2011-2012: Group Brand Manager, με έδρα το Παρίσι
  • 2012 : Area Sales Manager στα Duty Free υπεύθυνος για τη Δυτική Ευρώπη με έδρα το Αμβούργο
  • 2018 : Area Sales Manager στα Duty Free υπεύθυνος για τις Χώρες του Κόλπου με έδρα την Αθήνα
Σχετικές αναρτήσεις