Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στο LFHED
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα στο LFHED

Μετά τις φθινοπωρινές διακοπές του σχολείου μας οι μαθητές μας επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές τάξεις. Ξεκίνημα λοιπόν της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου Δευτέρα 1/11/2021 με έναρξη της δράσης Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και ψηφιακές δεξιότητες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, με σκοπό την ενθάρρυνση των σχολείων να εισάγουν το μάθημα του προγραμματισμού στη διδασκαλία ως μέσο προώθησης της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας μια εορταστική δράση από 1 έως και 15 Νοέμβριου, που στοχεύει στη συμμετοχή μαθητών και θα συνεισφέρει στην συνολική προσπάθεια για να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Τις ομάδες των μαθητών μας Γυμνάσιου και Λυκείου του Ελληνικού τμήματος σύμφωνα με το σχολικό πρόγραμμα θα συντονίζουν οι καθηγητές Πληροφορικής της σχολής μας κύριοι Σχοινάς Κώστας και Μπίνος Λεωνίδας.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες μαθητές θα δημιουργήσουν ένα κουίζ γενικών γνώσεων που αποτελείται από 25 συνολικά ερωτήσεις. Για την δημιουργία του κουίζ, χρησιμοποιήθηκε το περιβάλλον της δυναμικής οπτικής γλώσσας προγραμματισμού Scratch καθώς επίσης και το Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία στη διεύθυνση ebooks.edu.gr που είναι ο επίσημος ψηφιακός χώρος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Όταν θα εκδοθεί το πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της φετινή μας δράσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Σχετικές αναρτήσεις