ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-0
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-1
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-2
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-3
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-4
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-5

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου ξεκίνησαν από το σχολείο με προορισμό τα Ιωάννινα, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές μας κ. Μπουμπούκη, Σαλβάνο και Σπηλιόπουλο και τις καθηγήτριές μας κ. Παπαθανασίου, Τριανταφύλλου και Σπηλιοπούλου.

Μετά την άφιξή τους, έπειτα από ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περιήγηση στη λίμνη, επισκέφθηκαν το Κάστρο και το εντυπωσιακό Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας . Την επομένη έκαναν ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη, ενώ το απόγευμα ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Περάματος και στο Νησάκι (Μουσείο του Αλή Πασά). Καθώς το projet τους αφορά τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια (από άποψη λαογραφική, ιστορική, λογοτεχνική και μαθηματική), ο πυρήνας του ταξιδιού τους ήταν η πεζοπορία στα Ζαγοροχώρια, όπου θαύμασαν χαρακτηριστικά δείγματα γεφυριών στο δρόμο του νερού, εστίες πολιτιστικής μνήμης. Στη συνέχεια πήγαν στην Κόνιτσα, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αυτό το τετραήμερο άκουσαν πολλές πληροφορίες, φωτογράφισαν τοπία μοναδικά, διασκέδασαν με την ψυχή τους, γέλασαν, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητά τους, χτίζοντας μεταξύ τους γέφυρες επικοινωνίας… Αν μια μέρα ήταν μελαγχολική, αυτή ήταν η τελευταία: με στάση στα Μετέωρα και στην ωραία πόλη των Τρικάλων και στη συνέχεια... ο δρόμος της επιστροφής, κουρασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι. Σίγουρα το τελευταίο τους ταξίδι, σαν μαθητές γυμνασίου, τους προσέφερε αξέχαστες αναμνήσεις κι εμπειρίες!

Σχετικές αναρτήσεις