Ειρήνη Μικέλη, Σύμβουλος & Διαχειρίστρια/Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Έργων
Ειρήνη Μικέλη, Σύμβουλος & Διαχειρίστρια/Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Έργων

« Από άποψη ετών, το LFH αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της ζωής μου αφού εκεί πέρασα όλα τα μαθητικά μου χρόνια από το 85 ’έως το 97’. Για τα επόμενα 10, πρόκειται επίσης να επιστρέψει σύντομα στην καθημερινότητα μου, αυτή τη φορά μέσω των παιδιών μου. Αρκεί νομίζω να πούμε πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και ότι έχει ορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ποια είμαι σήμερα. Πέρα από την εκπαιδευτική δομή, το φέρω στη μνήμη μου ως Σχολείο με τη μεταφορική έννοια της λέξης, το οποίο μου προσέφερε σειρά εμπειριών και εφοδίων για να κινηθώ στη συνέχεια με άνεση και ευκολία στις προσωπικές και επαγγελματικές μου περιπέτειες και να ενσωματωθώ πολύ φυσικά σε όλων των ειδών καταστάσεων,πλαισίων και διαφορετικών χωρών.

Διότι το LFH για μένα ήταν συνώνυμο πολυπολιτισμικότητας και ευρύτητας πνεύματος:Ένα αρμονικό μωσαϊκό αποτελούμενο από ποικίλες εθνικότητες, πολιτισμούς, θρησκείες, γλώσσες και κοινωνικές καταγωγές. Οι παιδικοί μου φίλοι είναι Κονγκολέζοι, Νοτιοκορεάτες, Τούρκοι, Λιβανέζοι. Ζούσαν στον Κολωνό και στην Εκάλη. Γιορτάζουν το Ραμαζάνι και τη Χανουκά. Έμειναν στο LFH 11 χρόνια, 4 χρόνια ή και ένα. Σπούδασαν στο Μόντρεαλ, το Μπρίστολ, το Κέιπ Τάουν, την Αθήνα, τη Ντιζόν και εργάστηκαν στο Λουξεμβούργο, στην Τσιουάουα, το Τόκιο και το Ουέλλινγκτον. Αλλά δεν χαθήκαμε ποτέ! Γιατί το LFHσυνιστά ορόσημο για όλους μας.Είμαστε μέρος της φυλής, της οικογένειας αυτής. Οι συμμαθητές μου από την πρώτη δημοτικού είναι σημερινοί μου φίλοι. Και είναι τρελό αν αναλογιστεί κάνεις πόσα πολλά μας χωρίζουν ενώ το LFH μας ενώνει τόσο έντονα ακόμα και 30 χρόνια αργότερα και ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μετα-LFH ανταλλαγές μας χωρούσαν σε 1-2 σελίδες που και που μέσα σε φακέλους με γραμματόσημα.

Από την πλευρά μου, μετά από μια ιδιότυπη διαδρομή που με βρήκε από την 1ereS να μετακυλώ στην TL, το 1997, μετά το Βaccalaureat μου, σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ της Γαλλίας και ύστερα Πολιτικές Επιστήμες σε συνδυασμό με ένα πτυχίο εξειδίκευσης στην νομική και επιχειρηματική Αγγλική ορολογία. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Κοΐμπρα και των Αζορών στην Πορτογαλία, του Στρασβούργου στη Γαλλία και της Σιένα στην Ιταλία, από όπου και έλαβα το Master μου σε Ευρωπαϊκές Σπουδές. Ακολούθησε αμέσως μετά και η πρώτη επαγγελματική μου εμπειρία ως ειδικευομένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, και στη συνέχεια η επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2006όπου και εργάζομαι έως και σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, στον τομέα της Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως Διαχειρίστρια/Υπεύθυνη έργων και Σύμβουλος. Η βάση μου είναι η Αθήνα, αλλά τα ταξίδια συχνά και πολλά στα μέρη όπου υλοποιούνται τα Έργα: Συρία, Σερβία, Τουρκία, Βοσνία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Κιργιστάν.. Ανικανοποίητη δε από τα τόσα ταξίδια, δοκίμασα επίσης την τύχη μου στην Δομινικανή Δημοκρατία το 2015. Εκεί, εκμεταλλεύτηκα τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις προερχόμενες από τη μητέρα μου που ήταν δασκάλα στο LFH για δεκαετίες, όπως και την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες "χαμαιλέοντα" που κληρονόμησα από την διαδρομή μου στο LFH για να βρω δουλειά ως δασκάλα και εγώ, σε ένα μικρό επαρχιακό γαλλικό σχολείο.

Σήμερα, εργάζομαι για το Δίκτυο Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και διαχειρίζομαι ευρωπαϊκά έργα με τους συναδέλφους μου από τη Μάλτα, την Ισπανία, την Κροατία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο ... στα Αγγλικά.

Τον Σεπτέμβριο, τα παιδιά μου θα πάνε στο νηπιαγωγείο στο LFH. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ανυπομονώ να ξαναζήσω μέσα από τα μάτια τους τους διαδρόμους και το χολ του σχολείου, την 205, τα διαλείμματα στη ταράτσα, τις συναντήσεις με τους φίλους της γειτονιάς στη διασταύρωση των οδών Τρικάλων και Χλόης πριν από το πρώτο κουδούνι, τους διάλογους στα«ΓαλλοΕλληνικά»: Τι πιο ωραίο από το να νιώσω πως πέρασαν τα χρόνια πάνω μου ξαναζώντας συνάμα την παιδική μου ηλικία! »

mikelis.irene@gmail.com

  • 1985-1997: LFH, Bac L
  • 2004: Πτυχίο Νομικής, πτυχίο ΠολίτικωνΕπιστήμων και πτυχίο εξειδίκευσης στην νομική και επιχειρηματική Αγγλική ορολογία (Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, Γαλλία)
  • 2005: Μεταπτυχιακός τίτλος Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Σιένας, Ιταλία)
  • 2005-2006: Βοηθός Ευρωβουλευτή (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Βρυξέλλες & Στρασβούργο)
  • 2007-2008: Διαχειρίστρια Έργων / Ερευνήτρια (Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, EPLO / Αθήνα)
  • 2008-2014: Σύμβουλος / Διαχειρίστρια- Υπεύθυνη Έργων (DIADIKASIA Business Consultants S.A., Αθήνα)
  • 2014-2015: Δασκάλα / Βοηθός Διευθύντριας (C.F.D.E.L., Δομινικανή Δημοκρατία)
  • 2015-2016: Διαχειρίστρια - Υπεύθυνη Έργου/ Υπεύθυνηεπιχορηγήσεων (DCI - Ίδρυμα Playa Grande / Δομινικανή Δημοκρατία)
  • 2015-2020: Συντάκτρια προτάσεων ευρωπαϊκών έργων / Συντονίστρια και υπεύθυνη έργων (ελεύθερος επαγγελματίας)
  • 2020-2021: Σύμβουλος / Διαχειρίστρια- Υπεύθυνη Έργων (INSULEUR, Αθήνα)
Σχετικές αναρτήσεις