Φθινοπωρινή Εκδρομή 2018 «Ανακάλυψη του Βουνού και Οικοτουρισμός»
Φθινοπωρινή Εκδρομή 2018  «Ανακάλυψη του Βουνού και Οικοτουρισμός»

Αγαπητοί Γονείς,

Σε λίγες εβδομάδες έρχονται οι φθινοπωρινές διακοπές, γι’ αυτό και θα θέλαμε να προτείνουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων CE2, CM1, CM2 και 6e, μία εκδρομή 4 ημερών στο βουνό, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το πρωί έως και την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 το απόγευμα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι πολλαπλοί. Κατ’ αρχάς αποσκοπούμε στην ανακάλυψη του ορεινού περιβάλλοντος με όλο του τον πλούτο (χλωρίδα και πανίδα υψομέτρου), σε συνθήκες και ατμόσφαιρα διακοπών.

Ειδικότερα για φέτος, θα πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες σε σχέση με το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής: επίσκεψη παραδοσιακής στάνης, παρασκευή τυριού φέτας, μάζεμα κάστανων και ο ρόλος τους στην τοπική κοινωνία, και παρασκευή χυλοπιτών σε εργαστήρι του χωριού.

Επίσης, επιδιώκουμε την σωματική δραστηριότητα και την φυσική άσκηση σε ένα φυσικό πλαίσιο χάρη στις οργανωμένες πεζοπορίες. Τα παιδιά θα μάθουν πώς να προετοιμάζουν μία πεζοπορία (τι πρέπει να έχουν στο σακίδιό τους, πώς μελετούν έναν λεπτομερή χάρτη, πώς χαράζουν μία διαδρομή). Θα εφαρμόσουν διάφορες τεχνικές για να λειτουργήσουν σε αυτό το περιβάλλον (να προσανατολιστούν, να ξαναβρούν τον δρόμο τους), ενώ θα μεριμνήσουν για τους κανόνες ασφαλείας για τον εαυτό τους αλλά και για την ομάδα.

Τέλος, στο κατάλυμα τα παιδιά θα μάθουν να διαβιούν συλλογικά, αναλαμβάνοντας από κοινού τα διάφορα καθημερινά καθήκοντα (καθαριότητα των χώρων, κουζίνα κτλ.), συμπεριφερόμενα ως υπεύθυνοι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες σε κάθε στάδιο της εκδρομής.

Ψυχαγωγικό αλλά και παιδαγωγικό, το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας που επιθυμούν να βρεθούν με άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους σε διαφορετικό περιβάλλον, προκειμένου να μοιραστούν μία εμπειρία με πλούτο γνώσεων και στιγμών που θα αποδειχθούν χρήσιμες αργότερα στην ζωή τους.

Η συμμετοχή έχει οριστεί στα 250 ευρώ ανά παιδί, περιλαμβάνοντας την μεταφορά, την πλήρη σίτιση και την πλαισίωση σε όλες τις προτεινόμενες εξόδους και δραστηριότητες.

Οι εγγραφές θα γίνουν διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Σχολείου (από τις 5 Οκτωβρίου) ενώ η πληρωμή θα λάβει χώρα στο Ταμείο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Σχολείου ή με τραπεζικό έμβασμα.

Για λόγους χωρητικότητας του καταλύματος (27 άτομα) θα κρατηθεί λίστα προτεραιότητας με τις επικυρωμένες εγγραφές (δηλαδή αυτές με πληρωμένο ολόκληρο το ποσό συμμετοχής των 250 ευρώ) . Αντιθέτως, σε περίπτωση μικρής συμμετοχής (κάτω από 20 παιδιά), η Διεύθυνση μπορεί ν’ακυρώσει την εκδρομή και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους γονείς, το αργότερο την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Ελπίζοντας ότι θα τύχει από μέρους σας θερμής υποδοχής το σχέδιο «Ανακάλυψη του Βουνού», σας επιβεβαιώνουμε την αντίληψη που διέπει το Σχολείο μας: ένας χώρος που επιτρέπει στα παιδιά να ανθίσουν, σε πολυπολιτισμικό πλαίσιο και με ποιοτική πλαισίωση.

Σχετικές αναρτήσεις