Φθινοπωρινή Εκδρομή 2019 «Ανακάλυψη του Βουνού και Οικοτουρισμός»
Φθινοπωρινή Εκδρομή 2019  «Ανακάλυψη του Βουνού και Οικοτουρισμός»

Για το 2019, η Φθινοπωρινή εκδρομή το απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων CE2, CM1, CM2 και 6e, και για 4 ημέρες:

Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το πρωί έως και την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το απόγευμα

Και σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής μια δεύτερη ημερομηνία:

Από την Τρίτη 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ το πρωί έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ το απόγευμα.

Θα πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες σε σχέση με το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής: επίσκεψη παραδοσιακής στάνης, παρασκευή τυριού φέτας, μάζεμα κάστανων και ο ρόλος τους στην τοπική κοινωνία, και παρασκευή χυλοπιτών σε εργαστήρι του χωριού. Ειδικότερα για φέτος προτείνουμε και νέες δραστηριότητες: παρασκευή ψωμιού, επίσκεψη σε μελισσοκομείο της περιοχής και ανακάλυψη ενός μοναδικού ευρωπαϊκού κεδροδάσους.

Επίσης, επιδιώκουμε την σωματική δραστηριότητα και την φυσική άσκηση σε ένα φυσικό πλαίσιο χάρη στις οργανωμένες πεζοπορίες. Τα παιδιά θα μάθουν πώς να προετοιμάζουν μία πεζοπορία (τι πρέπει να έχουν στο σακίδιό τους, πώς μελετούν έναν λεπτομερή χάρτη, πώς χαράζουν μία διαδρομή). Θα εφαρμόσουν διάφορες τεχνικές για να λειτουργήσουν σε αυτό το περιβάλλον (να προσανατολιστούν, να ξαναβρούν τον δρόμο τους), ενώ θα μεριμνήσουν για τους κανόνες ασφαλείας για τον εαυτό τους αλλά και για την ομάδα.

Ψυχαγωγικό αλλά και παιδαγωγικό, το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας που επιθυμούν να βρεθούν με άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους σε διαφορετικό περιβάλλον, προκειμένου να μοιραστούν μία εμπειρία με πλούτο γνώσεων και στιγμών που θα αποδειχθούν χρήσιμες αργότερα στην ζωή τους.

Η συμμετοχή έχει οριστεί στα 250 ευρώ ανά παιδί, περιλαμβάνοντας την μεταφορά, την πλήρη σίτιση και την πλαισίωση σε όλες τις προτεινόμενες εξόδους και δραστηριότητες.

Οι εγγραφές θα γίνουν διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Σχολείου (από την 1η Οκτωβρίου) ενώ η πληρωμή θα λάβει χώρα στο Ταμείο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Σχολείου ή με τραπεζικό έμβασμα.

Για λόγους χωρητικότητας του καταλύματος (27 άτομα) θα κρατηθεί λίστα προτεραιότητας με τις επικυρωμένες εγγραφές (δηλαδή αυτές με πληρωμένο ολόκληρο το ποσό συμμετοχής των 250 ευρώ) . Αντιθέτως, σε περίπτωση μικρής συμμετοχής (κάτω από 20 παιδιά), η Διεύθυνση μπορεί ν’ακυρώσει την εκδρομή και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους γονείς, το αργότερο την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της εκδρομής:   ΖΑΧΑΡΙΑΣ Γιάννης - 6937086670

Σχετικές αναρτήσεις