Ημερίδα « Το παιδί πάει Γυμνάσιο »
Ημερίδα « Το παιδί πάει Γυμνάσιο »
Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά 
διοργανώνει 

ημερίδα αφιερωμένη στο παιδί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 με θέμα:

To παιδί πάει Γυμνάσιο! 

Μία μέρα εκπαιδευτικού παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης

για τους μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού

Η ημερίδα απαντά σε ερωτήματα και ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους που αφορούν:

  • Στο αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά στους μαθητές και στις οικογένειές τους η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Η ανασφάλεια σχετίζεται τόσο με την αλλαγή της σχολικής βαθμίδας, όσο και με την επιλογή του επόμενου σχολικού περιβάλλοντος.
  • Στο άγχος που διακατέχει ένα παιδί, όταν αρχίζει να έχει εφηβικές ανησυχίες και στις ευθύνες που αυτές συνεπάγονται.
  • Στην ανάγκη να διευκολυνθεί η μετάβαση του μικρού μαθητή από τις γνωστικές απαιτήσεις του δημοτικού σε αυτές του Γυμνασίου παίρνοντας μία πρώτη γεύση με τη μορφή παιχνιδιού.

Η παρακολούθηση των ομιλιών που απευθύνονται στους γονείς και η συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια (ateliers) προσφέρονται από την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά χωρίς επιβάρυνση. Απαραίτητη όμως είναι η δήλωση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά στο https://lfh.edu.gr/el/aes/ateliers-inscription καθώς είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης συμμετοχής και κράτησης θέσης στις προτεινόμενες ομάδες εργαστηρίων θα είναι ανοιχτό από 08/03/2022 έως και 17/03/2022.

Απαραίτητο είναι επίσης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών και προκειμένου να προφυλάξουμε τόσο τους ίδιους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος όσο και τους εθελοντές μαθητές, τους διδάσκοντες του σχολείου μας και τους εμψυχωτές συνεργάτες μας, οι συμμετέχοντες μαθητές να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους αποδεικτικό αρνητικού RAPID TEST με QR code, κατεβασμένο από την επίσημη κυβερνητική πλατφόρμα, που πρέπει να έχει διενεργηθεί την Παρασκευή 18/03 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κανένας συμμετέχων δεν θα μπορέσει να εισέλθει εάν δεν έχει μαζί του το συγκεκριμένο αποδεικτικό.

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα συνδεθείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://lfh.edu.gr/el/aes/ateliers-infos

Σε περίπτωση λάθους ή αν επιθυμείτε κάποια αλλαγή επικοινωνήστε με τη γραμματεία γυμνασίου στο 211 300 91 24 ή ηλεκτρονικά στο ateliers@lfh.gr.  Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης προαπαιτούμενου αριθμού στα εργαστήρια θα ενημερωθείτε για πιθανές αλλαγές.

Σχετικές αναρτήσεις