Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-0
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-1
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-2
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-3
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-4
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-5
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-6
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-7
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-8
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-9
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-10
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-11
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-12
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-13
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-14
  • Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED-15

Υποδοχή μαθητών Erasmus+ από το Poitiers στο LFHED

Στο πλαίσιο μιας 9 μηνης συνεργασίας Erasmus+ μεταξύ του ελληνικού τμήματος του LFHED και του Lycée Victor Hugo στο Poitiers, 12 Έλληνες μαθητές Α’ Λυκείου εγκαινίασαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαθητικής κινητικότητας στο σχολείο μας φιλοξενώντας 12 Γάλλους μαθητές Γ’ Λυκείου από τις 06 έως τις 13/11/2025.

Με άξονα τον εναλλακτικό τουρισμό και την εναλλακτική εκμάθηση ξένων γλωσσών, οι μαθητές υλοποίησαν κοινές δράσεις και παρακολούθησαν πλήθος εργαστηρίων πολυαισθητηριακού χαρακτήρα με στόχο την καλλιέργεια της μαθησιακής επιθυμίας και της προώθησης των πολιτισμών σε ένα βιώσιμο μέλλον :

  • Γνωστικά Εργαστήρια: Επικεντρώθηκαν στις αρνητικές επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού, στη στοχοθέτηση του εναλλακτικού τουρισμού και στα διάφορα είδη του.
  • Ψηφιακά Εργαστήρια: Οι συμμετέχοντες αξιοποίησαν τεχνολογικά εργαλεία για τον σχεδιασμό εντυπωσιακών αφισών, τον εμπλουτισμό διαδραστικών χαρτών και την επεξεργασία βίντεο.
  • Καλλιτεχνικά Εργαστήρια: Δόθηκε έμφαση στην τέχνη, με την εκμάθηση τεχνικών φωτογραφίας και τη δημιουργία πήλινων ειδωλίων εμπνευσμένων από τον Κυκλαδικό πολιτισμό.
  • Βιωματικά Εργαστήρια: Μια επίσκεψη σε μελισσοκομείο προσέφερε μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την παρασκευή μελισσοκομικών προϊόντων, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία διαφορετικών ποικιλιών μελιού και έμαθαν να παρασκευάζουν κεραλοιφή.
  • Κιναισθητικά Εργαστήρια: Η πολιτιστική διάσταση ενισχύθηκε μέσω της χαρούμενης μύησης στον χορό του συρτακιού, υπό τη συνοδεία της διάσημης μελωδίας του Ζορμπά.
  • Διαδραστικά Εργαστήρια: Πραγματοποιήθηκε μια συνέντευξη με τον κο Μπουρλή, μαραθωνοδρόμο και καθηγητή Βιολογίας στο σχολείο μας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον αθλητικό τουρισμό, στις αξίες που πρεσβεύει και στα οφέλη του.
  • Γαστρονομικά Εργαστήρια: Η υποδοχή ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη στιγμή σύσφιξης σχέσεων σε ένα μεζεδοπωλείο, όπου έγινε παρουσίαση και δοκιμή παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων.

Τέλος, οι εκδρομές στην Ακρόπολη και τον Ναό του Ποσειδώνα θα μας μείνουν αξέχαστες καθώς δεν έλειψαν τα ευχάριστα, ευτυχώς, απρόοπτα !

Η υποδοχή αυτή ήταν μόνο η αρχή, έπονται εργασίες συνεργασίας κατά την διάρκεια του έτους και μετάβαση στο Poitiers τον μήνα Μάρτιο.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, κα Αδάμ, κα Δασκαλοπούλου και κος Μπίνος ευχαριστούν θερμά την διευθυντική ομάδα του σχολείου για την ανεκτίμητη υποστήριξή της, τους συμμετέχοντες καθηγητές, κα Τριανταφύλλου, κα Καγιό, κο Κουτσοκώστα, κο Βογιατζόγλου, κο Μπουρλή, κα Ασφή και κα Σταυράκη για την διαθεσιμότητα και τη συνεργατικότητά τους, τις υπεύθυνες καθηγήτριες της κινητικότητας κα Moutel και κα Oudin, τους γονείς των μαθητών για την εγκάρδια υποδοχή και φυσικά τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή και τα επιτεύγματά τους.