Πρόγραμμα της Γ’ Γυμνασίου « Παγκόσμια Οικονομία και κλιματική αλλαγή »

Στις 17 Μαρτίου 2022 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής επισκέφτηκαν το μουσείο της «Τράπεζας της Ελλάδος», όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εξαιρετική πτέρυγα που δημιουργήθηκε φέτος με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον κλάδο της Παγκόσμιας Οικονομίας.

Η διαδραστικότητα και ο σύγχρονος τρόπος διαπραγμάτευσης του θέματος κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι φεύγοντας παρέλαβαν ένα αναμνηστικό μετάλλιο αλλά κι ένα κόμικ που σχεδιάστηκαν ειδικά γι’ αυτή την έκθεση. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Νομισματικό Μουσείο στην επιβλητική πρώην κατοικία του Γερμανού αρχαιολόγου Ε. Σλήμαν όπου ταξίδεψαν νοερά στο χρόνο περιηγούμενοι στις αίθουσες και θαυμάζοντας τα εκθέματα, νομίσματα που χρησιμοποιήθηκαν από το παρελθόν μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις αρχές του Μαΐου με τη συμμετοχή παιδιών της τάξης στη προσομοίωση της Συνέντευξης Τύπου που θα διεξαχθεί διαδικτυακά με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Παγκόσμια Οικονομία.

Σχετικές αναρτήσεις