« Παριζιάνικες διαδρομές »
  • « Παριζιάνικες διαδρομές »-0
  • « Παριζιάνικες διαδρομές »-1
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α Λυκείου του ελληνικού τμήματος της Σχολής μας και τους μαθητές και μαθήτριες, που διδάσκονται αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα, της Γ Γυμνασίου του γαλλικού σχολείου «Stéphane Mallarmé», 54 μαθητές και μαθήτριες (και 4 καθηγητές) επισκέφθηκαν στο Παρίσι για να ανακαλύψουν την πόλη, την ομορφιά και τις ιδιαιτερότητές της, μέσα από διαδρομές που έκαναν μαζί με τους γάλλους συμμαθητές τους οποίους γνώρισαν στο Παρίσι, αφού είχε προηγηθεί επιστολική και διαδικτυακή  επικοινωνία από τον προηγούμενο  Δεκέμβριο.
 
Ο καθημερινός «περίπατος» των 12 χιλιομέτρων μας έδωσε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα πιο όμορφα και γραφικά στενά του Παρισιού, να γνωρίσουμε τις μοναδικές του συνοικίες, να επισκεφθούμε τα μουσεία της πόλης παίρνοντας μία γεύση από την αρχαία ελληνική τέχνη, συνεχίζοντας με τη  μεσαιωνική και αναγεννησιακή, φτάνοντας μέχρι τη Μοντέρνα και σύγχρονη Τέχνη και ανακαλύπτοντας τις Πρωτόγονες Τέχνες.


Η συνύπαρξη με τους γάλλους συμμαθητές συνέβαλε στην εξοικείωση  των δικών μας μαθητών με την γλώσσα και τον πολιτισμό της Γαλλίας. Οι  συναντήσεις με τους Γάλλους  μαθητές πραγματοποιήθηκαν δύο φορές: η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στο Quartier Latin, όπου ομάδες μεικτές Γάλλων και Ελλήνων  μαθητών  πραγματοποίησαν μία διαδρομή, η οποία σχεδιάστηκε από τους Γάλλους συναδέλφους μας, με στόχο να ανακαλύψουν το μεσαιωνικό Παρίσι ένα πρωινό. Τη δεύτερη φορά συναντηθήκαμε στο σχολείο «Stéphane Mallarmé», όπου οι μαθητές μας γευμάτισαν και στη συνέχεια στις ίδιες ομάδες έπαιξαν ένα παιχνίδι ετυμολογίας λέξεων , σχεδιασμένο από τους καθηγητές του LFHED.


Είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές μας θα κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις αυτού του ταξιδιού και εμείς, με τη σειρά μας, τους συγχαίρουμε για τη στάση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 

Οι συνοδοί καθηγητές

Ε. Αλισαβάκης – A. Baudoin – Α. Δούκα – Α. Κοντογιάννης

Σχετικές αναρτήσεις