Οι Terminales στο Προεδρικό Μέγαρο
  • Οι Terminales στο Προεδρικό Μέγαρο -0
  • Οι Terminales στο Προεδρικό Μέγαρο -1
  • Οι Terminales στο Προεδρικό Μέγαρο -2

Οι μαθητές όλων των Terminales του γαλλικού τμήματος, συνοδευόμενοι από τον Υποδιευθυντή κ. Ercoli και τους καθηγητές τους των Νέων Ελληνικών κ.κ. Μπρισίμη, Σακαρίδου, Σπανέλη και Χαμπεσή, είχαν την τύχη και την τιμή να επισκεφθούν στην διάρκεια του πρωινού της 11ης Δεκεμβρίου 2018 τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου και να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος τους απηύθυνε στα γαλλικά ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία για την τελική ευθεία της προσπάθειας ως το Baccalauréat αλλά και για την συνέχεια των σπουδών και της ζωής τους. Τόνισε παράλληλα το υψηλό επίπεδο σπουδών στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά καθώς και τις σταθερά καλές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανταπέδωσαν με δύο συμβολικά δώρα, έναν φάκελο με το περσινό Χρονικό και άλλα αναμνηστικά της Σχολής και ένα ημερολόγιο για το 2019 με ζωγραφικά έργα του Γιάννη Μόραλη, ενός έλληνα και ταυτόχρονα ευρωπαίου σπουδαίου δημιουργού που πέρασε μέρος της ζωής του στην Γαλλία.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους επισκέψιμους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου και στους κήπους του από την κα Μπουρίτσα. Μια εμπειρία μοναδική για όλους, παρακαταθήκη ζωής για τα νέα παιδιά της τελευταίας τάξης του Λυκείου, που είχαν την ευκαιρία αυτής της συνάντησης και ξενάγησης.

Σχετικές αναρτήσεις