Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο «Προωθώντας τη Διαφορετικότητα»
  • Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο «Προωθώντας τη Διαφορετικότητα»-0
  • Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο «Προωθώντας τη Διαφορετικότητα»-1

Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, το Σχολείο μας, μαζί με άλλα έντεκα σχολεία από όλη την Ελλάδα, συμμετείχε, στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο «Προωθώντας τη Διαφορετικότητα», το οποίο διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά – σε ένα επιστημονικό συνέδριο – δόθηκε ο λόγος στους μαθητές για να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, τα διλήμματα και το όραμά τους γύρω από το θέμα της διαφορετικότητας.

Έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, Αρετής Δούκα, πρότειναν έναν εναλλακτικό τρόπο εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση παραμυθιού και την παραγωγή λόγου. Επιπλέον, εισήγηση πραγματοποίησε και η Γεωργία Γούναρη, Υπεύθυνη διαχείρισης φακέλων μαθητών με αναπτυξιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες της Ελληνογαλλική Σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά".

Δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε «εκεί», στη συνέχεια αυτής της αισιόδοξης προσπάθειας, στηριζόμενοι στην πρωτοβουλία και την αυτενέργεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Σχετικές αναρτήσεις