Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-0
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-1
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-2
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-3
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-4
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-5
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-6
  • Οι μαθητές μας κερδίζουν τα τρία πρώτα βραβεία στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021-7

Στον φετεινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα «NOTRE COLLECTION DE RÊVES ET DE DÉCOUVERTES … Guide insolite en langue française de notre Grèce secrète » οι μαθητές των τάξεων Α1 και Β4 Γαλλικών του Γυμνασίου με καθηγήτριες τις κ. Ιωάννα Κηρύκου και Όλγα Δασκαλοπούλου αντίστοιχα και της τάξης ΣΤ1 του Λυκείου με καθηγήτρια την κ. Ελένη Βασιλοπούλου κέρδισαν το 1ο βραβείο.

Οι μαθητές του Γυμνασίου διαγωνίστηκαν στην κατηγορία KEFI, δημιουργώντας το « Notre carnet de petits bonheurs… » γράφοντας τρεις ιστορίες, τρεις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους στην Ελλάδα ντυνένες με ζωγραφιές. Εργασία με χαρακτήρα καθαρά εκπαιδευτικό και επιμέρους στόχους επικοινωνιακού, γλωσσικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, με γνώμονα το επίπεδο γλώσσας των μαθητών (Α2). Την επίβλεψη των εικαστικών δημιουργιών της εργασίας της Β4 τάξης είχε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μαργαρίτα Caillaux.

Οι μαθητές της Γ Λυκείου διαγωνίστηκαν στην κατηγορία AMOPA C1-C2 συγγράφοντας ένα δημοσιογραφικό άρθρο με τίτλο « La France et la Grèce : un voyage dans le temps » με στόχο την αποτύπωση της σπουδαιότητας του Φιλελληνισμού στη Γαλλία, που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Με ιδιαίτερη συγγραφική μαεστρία και ερευνητική ματιά, οι μαθητές ανέδειξαν τις γαλλοελληνικές σχέσεις από το παρελθόν έως το παρόν εστιάζοντας στον αντίκτυπο τους στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εργασία έγινε διαδικτυακά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές διότι ανέπτυξαν μοναδικό πνεύμα συνεργασίας.

Όλοι οι μαθητές έλαβαν διπλώματα βράβευσης και αναμνηστικά δώρα όπως τσάντες, καπέλα, κασετίνες, μολύβια, ντοσιέ κ.α από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

Σχετικές αναρτήσεις