Οι μαθητές ελληνικών του γαλλικού τμήματος γίνονται "μικροί κριτικοί κινηματογράφου"
  Οι μαθητές ελληνικών του γαλλικού τμήματος γίνονται "μικροί κριτικοί κινηματογράφου"

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μαθητές ελληνικών του γαλλικού τμήματος συμμετείχαν στην εβδομάδα εφηβικού κινηματογράφου Europa II.

Με τον συντονισμό των καθηγητριών τους κυρίας Κατσαρού και κυρίας Καρατζά παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους του φεστιβάλ και συμμετείχαν σε συζητήσεις κριτικής ανάλυσης.

Στη συνέχεια έγιναν "μικροί κριτικοί κινηματογράφου" και ετοίμασαν βίντεο ατομικά ή σε ομάδες, στα οποία παρουσίασαν την αγαπημένη τους ταινία και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της για το πρώτο βραβείο! Όλες τις παραγωγές προφορικού λόγου τις αναρτήσαμε στο padlet https://lfhed.padlet.org/christianakatsarou/Portfolio

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ ενθουσιάστηκαν με τις εργασίες των παιδιών και συγκεκριμένα με την αμεσότητα του λόγου τους, τη διεισδυτική ματιά τους αλλά και τους ειλικρινείς προβληματισμούς τους για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Το όλο σχέδιο (projet) σχετίζεται με τον στόχο του οπτικoύ γραμματισμού (visual literacy) ή κινηματογραφικού γραμματισμού (film literacy) που προωθείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ε.Ε.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις εργασίες τους και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους και ...η συνέχεια επί της κινηματογραφικής οθόνης στο Europa III !

Σχετικές αναρτήσεις