Οι 2nde italianistes σκηνοθετούν την δική τους ταινία μικρού μήκους στα ιταλικά
  • Οι 2nde italianistes σκηνοθετούν την δική τους ταινία μικρού μήκους στα ιταλικά-0
  • Οι 2nde italianistes σκηνοθετούν την δική τους ταινία μικρού μήκους στα ιταλικά-1
  • Οι 2nde italianistes σκηνοθετούν την δική τους ταινία μικρού μήκους στα ιταλικά-2

Εδώ και εβδομάδες, οι μαθητές μας italianistes de 2nde έβαλαν στόχο μια μεγάλη πρόκληση. Κέρδισαν ένα πρώτο στοίχημα γράφοντας, παράγοντας και γυρίζοντας τη δική τους ταινία την οποία θέλησαν να ονομάσουν "Passo dopo passo : Atene e la pace/ Βήμα-βήμα : η Αθήνα και η ειρήνη". Πρόκειται για ένα εωδοσκοπικό έργο που προτείνει έναν αναστοχασμό, καθώς οι μαθητές ανακαλύπτουν μαζί πάλι την πόλη τους, την Αθήνα στη διάρκεια ένος γυρίσματος.

Από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίηση, οι italianistes πραγματοποίησαν ένα συλλογικό έργο σε ξένη γλώσσα. Για την επιτυχία του εγχειρήματος, πήγαν για ολοήμερο γύρισμα στην Αθήνα και στον Πειραιά (Μικρολίμανο) τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Συνοδεύτηκαν από τον κ. Λαγό, βιβλιοθηκονόμος, και την κ. Racape, καθηγήτρια Ιταλικών.

Η ταινία των seconde italianistes θα προβληθεί φέτος στο διεθνή διαγωνισμό "Fax for peace / Per la pace" του Πορντενόνε Ιταλίας. Η δράση τελεί υπό την σκέπη της Unesco πρωτοβουλία με σκοπό την εμβάθυνση, από τους μαθητές και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο γεγονός, της προβληματικής για την ειρήνη.

Σχετικές αναρτήσεις