Μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στην Πελοπόννησο

35 μαθητές της 1ère ολοκλήρωσαν την Παρασκευή 06.05 το απόγευμα ένα παιδαγωγικό ταξίδι περιήγησης στην Δυτική και Κεντρική Πελοπόννησο.

Εξορμώντας από την Ολυμπία, όπου έφτασαν την Τρίτη 03.05, επισκέφθηκαν τον παγκόσμιας σημασίας αρχαιολογικό χώρο και τα δύο μουσεία. Στην συνέχεια, έφτασαν ως την Πύλο, με το εντυπωσιακό μυκηναϊκό παλάτι του Νέστορα, και την Μεθώνη με το επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει στη θάλασσα. Και την επόμενη μέρα, στην Ιθώμη και στην αρχαία πολιτεία της Μεσσήνης, που έχει αναβιώσει χάρη στο εξαιρετικό ανασκαφικό έργο υπό την εποπτεία του Πέτρου Θέμελη. Το μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, με την ξενάγηση στον Μπαρουτόμυλο, το βυρσοδεψείο, την νεροτριβή και τον αλευρόμυλο, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν, και το πέρασμα από την γραφική Βυτίνα της ορεινής Αρκαδίας, αποτέλεσαν τους τελευταίους σταθμούς, σε ένα παιδαγωγικό ταξίδι με πλούσιο πρόγραμμα και έντονα θετικό πρόσημο.

Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν, τις καθηγήτριες Νέων Ελληνικών Φωτεινή Σακαρίδου (που το οργάνωσε), Ρένα Μπρισίμη και Βιβή Σακκά. Πάντα τέτοια...

Σχετικές αναρτήσεις