Καλλιτεχνικό έργο «El Fatija» ή «Η βαλίτσα» χρησιμοποιώντας την τέχνη του οριγκάμι

Καλλιτεχνικό έργο «El Fatija» ή «Η βαλίτσα» χρησιμοποιώντας την τέχνη του οριγκάμι

Σε συνέχεια του πρώτου φόρουμ της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Τυνησίας ξεκίνησε το «El Falija», ένα καλλιτεχνικό έργο με τίτλο «η βαλίτσα» στην τοπική γλώσσα της Τυνησίας. Σκοπός του είναι η ανάδειξη των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο περιφερειακό φόρουμ LabelFrancÉducation για τη Μεσόγειο μέσω μιας καλλιτεχνικής αναπαράστασης υπό την καθοδήγηση του Τυνήσιου καλλιτέχνη Wadi Mhiri. Το πρότυπο από χαρτόνι έχει σχεδιαστεί για να μετατραπεί σε βαλίτσα. Πρόκειται για τη συνέχεια ανταλλαγής και αμοιβαίου εμπλουτισμού μέσω της τέχνης. Διασχίζοντας τα σύνορα, αυτές οι βαλίτσες θα συνεχίσουν τον γαλλόφωνο μεσογειακό διάλογο δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των νέων των δύο ακτών.

Οι μαθητές Λυκείου του ελληνικού τμήματος που συμμετείχαν στο projet «θάλασσα / μητέρα Μεσόγειος» με τις καθηγήτριες κα. Αγγελική Αδάμ και κα. Όλγα Δασκαλοπούλου γέμισαν τη βαλίτσα δημιουργώντας ένα βιβλίο με εικόνες και λέξεις από αναμνήσεις και στοιχεία που κράτησαν στη μνήμη τους από τη συμμετοχή τους σε αυτό το projet. Χρησιμοποίησαν την τέχνη της διπλώσεως χαρτιού, δηλαδή το οριγκάμι, παρακολουθώντας ένα εργαστήριο που εμψύχωσε η Μυρτώ Δημητρίου, ειδική σε αυτή τη μορφή δημιουργικής τέχνης.

Το τελικό προϊόν αυτού του projet είναι μια αφίσα στην οποία υπάρχει ο κωδικός QR ενός podcast. Πρόκειται για μια συνεργατική εργασία τεσσάρων μηνών μεταξύ των μαθητών του LFH με τους μαθητές του Λυκείου Ibn charaf thala της Τυνησίας. Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Σχετικές αναρτήσεις