Η ΔΙΟΤΙΜΑ συζητάει με τους μαθητές μας το θέμα της σωματικής και σεξουαλικής βίας και την ανισότητα μεταξύ των φύλων
Η ΔΙΟΤΙΜΑ συζητάει με τους μαθητές μας το θέμα της σωματικής και σεξουαλικής βίας και την ανισότητα μεταξύ των φύλων

Η φέτινη χρονιά, πέρα από τον εγκλεισμό και την προστασία μας από την πανδημία, χαρακτηριστήκε και απο μία σειρά αποκαλύψεων στο χώρο του θεάτρου και αθλητισμού με θέμα τη σεξουαλιική παρενόχληση, τη λεκτική και σωματική βία. Η Ελληνογαλλική Σχολή στον απόηχο του κινήματος του ελληνικού #metoo με στόχο την ευαισθητοποιήση και ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μας πάνω σε αύτα τα ευαίσθητα - αλλά και επίκαιρα- θέματα, διοργάνωσε δύο διαφορετικά σεμινάρια σε συνεργασία με τον οργανισμό ΔΙΟΤΙΜΑ.

Η ΔΙΟΤΙΜΑ ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων διακιωμάτων και της ισότητας των δύο φύλων.

Την Παρασκευή 21/ 5/2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου συζήτησαν πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συναίνεση και τη σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για τα στερεότυπα που ακολουθούν τα δύο φύλα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Ελληνογαλλλική Σχολή με εισηγήτρια την κυρία Βιργινία Ξυθάλη.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄και Γ΄ Λυκείου, διοργανώθηκε μια συνάντηση με την κυρία Αννα Βουγιούκα σχετικά με το ζήτημα της γυναικοκτονίας, το θεσμικό πλασίο σε ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 22.4.2021.

Ευχαριστουμε πολύ τη ΔΙΟΤΙΜΑ για τη δράση της και το σημαντικό της έργο. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις δύο εκδηλώσεις. Ανανεωνούμε τις συναντήσεις μας και για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σχετικές αναρτήσεις