Χρυσή Γοντικάκη, Βοηθός Μορφωτικής Ακολούθου στο Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος
Χρυσή Γοντικάκη, Βοηθός Μορφωτικής Ακολούθου στο Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος

Αρκετά μέλη της οικογένειάς μου εργαζόντουσαν ή ήταν μαθητές στο LFH, οπότε πήγαινα στο συγκεκριμένο σχολείο από τότε που ήμουν… 5 μηνών (!) Μεγάλωσα παρ’όλα αυτά στη Γαλλία και η πρώτη μου επαφή με το σχολείο ως μαθήτρια ήταν το 2006, όταν πήγα στην 6ème.

Οι πρώτοι καιροί στο LFH ήταν δύσκολοι: η προσαρμογή κυρίως όσον αφορά την χρήση της ελληνικής γλώσσας καθώς επίσης και η προσπάθεια που κατέβαλα να κατανοήσω την εξωγήινη γλώσσα "LFHien" και να γνωρίσω μαθητές που ήταν στις ίδιες τάξεις από το νηπιαγωγείο. Όλη η γοητεία αυτού του νέου κόσμου με κατέκτησε γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μου στο LFH, από το 2006 έως το 2013, συνάντησα μερικούς εξαιρετικούς δασκάλους που με βοήθησαν πολύ και άλλους που με απογοήτευσαν. Κρατώ στην καρδιά μου πολλούς ανθρώπους που μας άκουσαν, που οργάνωσαν πολλά για εμάς, που μας επέτρεψαν να καλλιεργήσουμε το πνεύμα μας και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας.

Αυτό που θυμάμαι από το LFH είναι επίσης τα γέλια, οι τσακωμοί, οι έρωτες και κυρίως η φιλία. Οι φίλοι θαρρώ πως είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή.Διατηρώ ακόμα φιλία πολλών χρόνων με τα συγκεκριμένα άτομα και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.

Θέλω να αναφέρω ένα πράγμα που ήταν πολύ σημαντικό στο σχολείο, που μας έφερνε κοντά και που, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια: το Bifidus, η σχολική ροκ μπάντα που παρουσίαζε τις συναυλίες της τον Ιούνιο. Οι μαθητές, οι παλιοί μαθητές, οι γονείς, οι καθηγητές και πολλοί άλλοι συγκεντρώνονταν για να ακούσουν μουσική στο αμφιθέατρο. Ήταν υπέροχο που βρισκόμουν πρώτα ανάμεσα στο κοινό και αργότερα έγινα μέλος της μπάντας. Οι πρόβες μας τα σάββατασημάδεψαν την μαθητική μου πορεία. Όμως όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν...

Μετά το BACL, αποφάσισα να σπουδάσω νομική με στόχο να ασχοληθώ με την εγκληματολογία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016, έζησα στη Γαλλία, στο Παρίσι. Δεν μπορώ να πω ότι οι σπουδές για να αποκτήσω το πτυχίο νομικής μου πήγαν απαραίτητα καλά. Οι ώρες εργασίας ήταν πολυάριθμες, οι άνθρωποι σε αυτό το είδος σχολής δεν είναι απαραίτητα ανοιχτόμυαλοι όπως αυτοί που μπορούμε να συναντήσουμε σε πολυπολιτισμικούς κόσμους,σε ένα γαλλικό σχολείο στο εξωτερικό. Αλλά η φοιτητική ζωή έχει πάντα και τις καλές της πλευρές.

Ευτυχώς, η νομική μου επέτρεψε να αποκτήσω κάποια εμπειρία στην επαγγελματική ζωή με τις υποχρεωτικές πρακτικές (στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου). Έκανα πρακτική σε ένα συμβολαιογραφείο στο Παρίσι καθώς επίσης και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να κάνω ένα Master 1 στο Ποινικό Δίκαιο, εξ αποστάσεως, χάρη στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Capitole 1 που προσφέρει αυτού του είδους σπουδών. Το ποινικό δίκαιο είναι συναρπαστικό. Είναι ένας κόσμος που θεωρώ ότι είναι ξεχωριστός, ευαισθητοποιεί σχετικά με θέματα που αφορούν την κοινωνία, ή ακόμα ευρύτερα τη γεωπολιτική, και τις νομικές συνέπειες που το συνοδεύουν.

Ταυτόχρονα, άρχισα να εργάζομαι... στο LFH. Έκανα το ολοήμερο με τα παιδιά του δημοτικού, κατέκτησα το μεταπτυχιακό μου και μια πανεπιστημιακή εξειδίκευση στην εγκληματολογία, όπου μπόρεσα να μελετήσω τις εγκληματικές ψυχοπαθολογίες, τη δικαστική αντιμετώπιση και τις εγκληματικές πράξεις...

Συνέχισα να εργάζομαι στο σχολείο, στο ολοήμερο αλλά κάνοντας επιτηρήσεις και αναπληρώσεις, ενώ πρόσθεσα στο πρόγραμμά μου ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Τώρα, είμαι βοηθός της Μορφωτικής Ακολούθου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, από τον Μάρτιο του 2021, και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό. Αποτελεί συνέχεια της πορείας μου στον γαλλοελληνικό κόσμο και συνδέει το νομικό με τον πολιτιστικό και τον καλλιτεχνικό τομέα. Εξακολουθώ να ασχολούμαι με τη μουσική και συμμετείχα στο φεστιβάλ Voulez-vous, τον Οκτώβριο του 2020.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που έγραψα « Pot-pourri» για την παρουσία μου στο γαλλόφωνο φεστιβάλ Voulez-vous στην Αθήνα : https://artpodcast.gr/art-living-chryssi-gontikaki/

Μπορείτε να εγγραφτείτε στο κανάλι και στις καλλιτεχνικές μου σελίδες:

https://cutt.ly/rrxacND

https://www.facebook.com/chryssiofficial/

https://www.instagram.com/chryssi_g15

Εάν επιθυμείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου στην ακόλουθη διεύθυνση: chryssi.gontikakis@yahoo.fr

  • 2013 : Bac L – LFHED
  • 2014 : Πρακτική σεσυμβολαιογραφείο – Παρίσι
  • 2015:Πρακτική στο ΓαλλικόΙνστιτούτοΕλλάδος
  • 2016 : Πτυχίονομικής – FACO PARIS
  • 2017: Μaster 1 Ποινικό δίκαιο και εγκληματολογικές επιστήμες – Université ToulouseCapitole 1
  • 2018 : Πανεπιστημιακή εξειδίκευση στην εγκληματολογία - Université ToulouseCapitole 1
  • 2016 – 2021 : Ολοήμερο, επιτηρήτρια και αναπληρώτρια στο LFHED
  • 2021 : Βοηθός της Μορφωτικής Ακολούθου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος 

Σχετικές αναρτήσεις