Χάρης Αλισαβάκης, Technical Artist
Χάρης Αλισαβάκης, Technical Artist

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1995 και στο LFH ήρθα το 2007, στο Γυμνάσιο του Ελληνικού τμήματος. Εκεί ήρθα σε πρώτη και αρκετά στενή επαφή με το αντικείμενο του προγραμματισμού και, θέλοντας από μικρός να ασχοληθώ με το αντικείμενο της δημιουργίας video games, το 2013 πέρασα στη σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από την Ελληνογαλλική Σχολή.

Στο πλαίσιο της σχολής ασχολήθηκα σε περισσότερο βάθος με την πληροφορική και απέκτησα ένα πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο. Ωστόσο, η σχολή πληροφορικής δεν παρείχε μαθήματα σχετικά με το video game development, οπότε κλήθηκα να ασχοληθώ μόνος μου με το αντικείμενο, παρακολουθώντας online υλικό και συμμετέχοντας σε οποιοδήποτε σχετικό event γινόταν τοπικά στην Αθήνα. Αφότου είχα μια καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου, οργάνωσα και πραγματοποίησα σεμινάρια για video game development στα πλαίσια της σχολής για δύο εξάμηνα, καθώς υπήρχαν και άλλοι συμφοιτητές που ενδιαφέρονταν για τον ίδιο επαγγελματικό χώρο.

Τον Αύγουστο του 2017, μετά από ένα εξάμηνο στη Β. Ιρλανδία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, ξεκίνησα τη πρώτη μου δουλειά ως video game developer σε ένα creative agency ονόματι Another Circues στην Αθήνα όπου και παρέμεινα μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Παράλληλα, εκείνη τη χρονική περίοδο είχα ανακαλύψει το αντικείμενο του Technical Art που συνδύαζε τόσο το τεχνικό όσο και το εικαστικό κομμάτι της δημιουργίας παιχνιδιών, και ξεκίνησα να μαθαίνω περισσότερο για αυτό. Ταυτόχρονα είχα αρχίσει να αναλαμβάνω πελάτες ως ελεύθερος επαγγελματίας για τη δημιουργία ειδικών εφέ σε video games.

Από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και σήμερα εργάζομαι επίσημα ως Technical Artist στη βιομηχανία των video games. Πιο συγκεκριμένα εργαζόμουν στο Αγγλικό στούντιο Jumpship μέχρι τον Αύγουστο του 2022, και από τότε μέχρι και τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος κειμένου εργάζομαι στο Ελβετικό στούντιο Okomotive, ενώ παράλληλα συμμετέχω και ως ελεύθερος επαγγελματίες σε άλλα project.

Από τα χρόνια του σχολείου έχω διατηρήσει σίγουρα πολλές καλές φιλίες και πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Το LFH έδινε πάντα την ελευθερία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε πολλαπλές δημιουργικές δραστηριότητες, να εκφραστούν και να ανακαλύψουν. Δεν μας έμαθε απλά· μας έμαθε να μαθαίνουμε. Και αυτό το στοιχείο είχα πάντα μαζί μου όταν χρειάστηκε μόνος μου να αναζητήσω γνώσεις για το αντικείμενό μου, χωρίς ουσιαστικά επίσημη εκπαίδευση στο συγκεκριμένο αυτό αντικείμενο.

Email: h.alisavakis@gmail.com

www.halisavakis.com

  • 2013: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου
  • 2013-2019: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 2017-2020: Video game developer, Another Circus
  • 2020-2022: Technical Artist, Jumpship
  • 2022: Technical Artist, Okomotive
Σχετικές αναρτήσεις