Εβδομάδα αειφόρου ανάπτυξης στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά
Εβδομάδα αειφόρου ανάπτυξης στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου το Σχολείο μας φέρνει στο προσκήνιο την αειφόρο ανάπτυξη. Ήδη από το 2015, το Σχολείο μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αειφορία στο Σχολείο» της ελληνικής ΜΚΟ Ελληνική Εταιρία / ΕΛΛΕΤ - Εταιρία για το Περιβάλλον και την Πολιτιστική Κληρονομιά, www.ellet.gr, το οποίο και έχει εγκριθεί από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, το Σχολείο μας μόλις απόκτησε το καθεστώς Οικολογικού Σχολείου, λαμβάνοντας από τους υπευθύνους του Συλλόγου τη σημαία-σύμβολο των 8 πυλώνων που στηρίζουν την δράση μας:

1. Δημοκρατία/Συμμετοχή/Ένταξη

2. Βελτίωση του πλαισίου διδασκαλίας

3. Προώθηση των τεχνών και του πολιτισμού

4. Κτήριο και αυλές διαλείμματος

5. Ενεργειακή διαχείριση

6. Διαχείριση πόρων - νερό, απορρίμματα

7. Προώθηση της υγείας

8. Από το τοπικό στο παγκόσμιο

Μπορέσαμε να ανέβουμε σε αυτό το 1ο σκαλοπάτι, χάρη στην δουλειά εκπαιδευτικών και μαθητών, στη βοήθεια των γονέων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στον ενθουσιασμό των μαθητών που ασκούν τα καθήκοντα εκπροσώπου σε θέματα οικολογίας, καθώς και στο σύλλογο οικολογίας.

Όλα τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα συμμετάσχουν ενεργά, εκθέτοντας τις δημιουργίες τους και ευαισθητοποιώντας τους συμμαθητές τους. Θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Κάποιες από τις προγραμματισμένες δράσεις είναι οι ακόλουθες:

- έκθεση φωτογραφίας του Yann Arthus-Bertrand,

- μετόπη που θα εκθέτει τον χρόνο ζωής των απορριμμάτων,

- δημοσίευση των καλών πρακτικών του οικολογικά συνειδητοποιημένου πολίτη

- δημιουργία καλλιτεχνικού έργου που θα αναδεικνύει την σπατάλη των πόρων,

- διαλέξεις για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, για το Πρόγραμμα Αειφόρου Αλιείας, για την προστασία των πτηνών κ.α.,

- έκθεση για το κλίμα με τίτλο Να σώσουμε το κλίμα μας,

- επίσκεψη σε ειδικά διαμορφωμένους κήπους στο πλαίσιο της πιλοτικής παιδαγωγικής δράσης Να καλλιεργήσουμε τον κήπο μας.

Σχετικές αναρτήσεις