Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος
  • Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος-0
  • Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος-1
  • Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος-2
  • Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος-3
  • Ένα πανόραμα Ρώμης για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος-4

Ένα 4ήμερο παιδαγωγικό ταξίδι στη Ρώμη για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου του Γαλλικού τμήματος πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου, με διοργανωτές και συνοδούς καθηγητές νέων ελληνικών, ιταλικών και αγγλικών τις κ.κ. Καρατζά, Κατσαρού, Μπρισίμη, Ρακαπέ, Σακαρίδου και τους κ.κ. Pasquiers και Χαμπεσή.

Όλη η αρχαία και η παπική Ρώμη, με την Piazza del Popolo, την εκκλησία του Αγ. Ιγνατίου, τις όχθες του Τίβερη, το επιβλητικό Πάνθεον, την Piazza di Spagna, το Κυρηνάλιο Μέγαρο, την Piazza Navona, περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στο Κολοσσαίο, την αγορά του Τραϊανού, το Καπιτώλιο, την Piazza Venezia με το Vittoriano και το Palazzo Venezia, την Piazza Barberini, το Campo dei fiori, το Palazzo Farnese (έδρα σήμερα της γαλλικής πρεσβείας), την εβραϊκή συνοικία, για να καταλήξει στην Bocca della verità.

To Τίβολι δέσποζε στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας, με την αναγεννησιακή Villa d'Este και την μοναδική Villa Adriana του 2ου αιώνα μ.Χ., ενώ η βραδιά έκλεισε με "Roma by night" στο Trastevere, περνώντας από την Santa Maria Maggiore και το Castel Sant'Angelo, άλλοτε μαυσωλείο του Αδριανού και στη συνέχεια φυλακή.

Η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στα μουσεία του Βατικανού, στην υπέροχη Cappella Sistina και τον Άγιο Πέτρο, σύμβολο του Βατικανού στη Ρώμη.

Ένα πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον, που γέμισε κυριολεκτικά και τις τέσσερις μέρες και εμπλούτισε γνώσεις και εμπειρίες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικές αναρτήσεις