ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για τη μαθήτριά μας Δανάη Τσαπραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης !
  • ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για τη μαθήτριά μας Δανάη Τσαπραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης !-0
  • ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για τη μαθήτριά μας Δανάη Τσαπραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης !-1

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για τη μαθήτριά μας Δανάη Τσαπραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Μετά την επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Α τον περασμένο Ιούλιο, με χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό και αργυρό στο ελεύθερο πρόγραμμα του κόμπο με την ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωση, ήρθε η ώρα μιας παγκόσμιας διάκρισης για τη Δανάη Τσαπραλή, μαθήτρια της 3ème.

Η Δανάη, ενεργό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων, πανηγύρισε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης 2023 που διεξήχθη στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με συμμετοχή-ρεκόρ περισσοτέρων από 30 χωρών.

Η εκπληκτική απόδοση της ελληνικής Eθνικής Oμάδας στο αγώνισμα Team Free Combination οδήγησε τη Δανάη στο δεύτερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου. Ήταν ένα ιστορικό για την Ελλάδα μετάλλιο, το πρώτο της χώρας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιαπωνία και το χάλκινο η Ισπανία, δυο παγκόσμιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Η πορεία μέχρι το αργυρό μετάλλιο ήταν έντονη και κουραστική, με τις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας να διαρκούν όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο, σχεδόν αδιάκοπα, επί 6–8 ώρες σε ημερήσια βάση.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τη Δανάη και της ευχόμαστε η διεθνής αυτή διάκριση να είναι η απαρχή και για άλλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικές αναρτήσεις