Βυζαντινή Αθήνα

Βυζαντινή Αθήνα

Στις 13/12/2023 πραγματοποιήθηκε από τον ελληνικό τομέα του σχολείου μας η εκπαιδευτική έξοδος του Α’ Τετραμήνου. Φέτος, επιλέχθηκε για τη Β’ Γυμνασίου το πρόγραμμα «Βυζαντινή Αθήνα», μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Βυζαντινής Ιστορίας, που διδάσκονται με βάση το εγκύκλιο πρόγραμμα σε αυτή την τάξη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, καθηγητές και μαθητές είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε κάτω από τη σύγχρονη θορυβώδη μεγαλούπολη μια άλλη πόλη που ούτε καν φαντάζεται κανείς ότι υπάρχει. Περπατώντας στα ήρεμα σοκάκια της Πλάκας, ακολουθήσαμε το χάραγμα αρχαίων δρόμων, επισκεφθήκαμε δύο σημαντικές εκκλησίες του 11ου αιώνα, την Αγία Αικατερίνη και τον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, και μελετήσαμε με τη βοήθεια των αρχαιολόγων – συνοδών μας την πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική τους.

Ανακαλύπτοντας μέσα από τα διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα τα επάλληλα πολεοδομικά στρώματα της Αθήνας, συνειδητοποιήσαμε την αδιάκοπη συνέχεια μιας πόλης που υπάρχει από το 3000 π. Χ.!

Η εκπαιδευτική μας έξοδος ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στον πιο ιστορικό δρόμο της Αθήνας, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τη σκιά του βράχου της Ακρόπολης.

Η Αθήνα πάντα μας κρύβει μυστικά και πάντα μας εκπλήσσει!

Postes en rapport